42.- RECONEIXEMENT.- Reconeixement per la tasca comunicativa, creativa, cooperativa i solidària a l'Ateneu de Tarragona, en el mes de setembre.-

 Reconeixement per la tasca comunicativa, creativa, cooperativa i solidària a l'Ateneu de Tarragona, en el proper mes d'octubre de 2021.-

Dijous dia 7 d'octubre a les 19 hores.

El passat mes de setembre 2020 l'Ateneu de Tarragona ja li va dedicar una Editorial.-


En el proper mes d'octubre inaugurarà el curs 2021-22 a la sala d'actes de l'Ateneu de Tarragona, amb una exposició oral tipus "TED" i després col·loqui amb tots els presents.

En què ens ha canviat la pandèmia?.

EL NOU FULL DE RUTA DE LA CAUSA COOPPEL PER LA PAU
El projecte Cooppel per la Pau 2023 ha sofert una transformació en els darrers dos anys. Presentat a la sala de Graus del Campus Catalunya de la URV el 29-10-2012, en el 2013 amb el suport també d'Arcadi Oliveres el dia 22 de maig de 2013 a l'Ateneu de Tarragona.

Ajuts presencials i telemàtics.-
Ara podem ajudar a persones necessitades, interessades i més vulnerables siguin malaltes o pobres o baix poder adquisitiu, ja que els nostres atencions són totalment gratuïtes. I ara les podem fer tant presencials com sempre com telemàtics, o mixtes.

Canvis en la comunicació digital.-
La telemàtica provocarà canvis en el nostre comportament social i cultural per a després de la pandèmia. 
El turisme de caire formatiu presencial de conferències tindrà nous canvis ja que per la informació i la documentació ja es pot fer per internet i la presencialitat es prioritzarà més en el contacte afectiu, emocional i en els diàlegs. Ara es podia aprendre i prendre decisions més pels passadissos i a l'hora de menjar que en les reunions expositives de grans grups. Les reunions telemàtiques estalvien temps de viatges i el cost dels desplaçaments.
Els debats ferms i intensos com profunds sempre seran millor presencials.
Ara bé el problema es que hem d'aprendre a comunicar-nos en les xarxes socials amb finalitat associacionista o solidària, cosa que o bé ens falten les eines com els ordinadors, portàtils o mòbils o no estem acostumats, o en altres ocasions tenims pensaments negatius que fan que no aprenguem utilitzar la comunicació digital tant necessària pel bon funcionament social i cultural.

Presentació de la Causa Cooppel per la Pau, avui de cara el 2023.
- Com estem avui per avui en el projecte de tesi iniciat en el 2012, anem pels 10 anys de tasca voluntària i solidària.
- L'observació dels nous comportaments des de març de 2020
- La col·laboració amb les universitats. El programa UVAC
- Les perspectives de trobar feina. IMPULSEM-NOS
- Els Dos Nous Codis Ètics de la Causa Cooppel per la Pau.-
- Campanya de la Pedagogia pel Dia Internacional Cooppel per la Pau
- Els principals Drets Humans avui SOS que són desapercebuts i necessaris de respectar. Les persones SoM també Drets Humans.
- L' Agència Investiga Drets Humans i la seva oferta fins 2023.
- Èxit escolar. Què poden fer els pares i les mares amb menors d'edat sense moure's de casa o des de la feina?
- El nou conveni C@M.INS Cooppel amb l'institut Antoni de Martí Franquès de Tarragona. L'experiència de la pràctica Cooppel a l'institut la portem des de 2011 i el conveni des de 2017.
- La futura Oficina de Drets Culturals a l'Ateneu de Tarragona, el passat dia 01 de juny vàrem inaugurar en la seu social de l'associació de veïns i veïnes Verge del Carme la primera Oficina de Drets Veïnals.
El dia 01 de juny vàrem inaugurar la de Drets Veïnals
- 2021- 
--- Cent any del naixement de Paulo Freire (19-9-1921- 1997) 
https://ca.wikipedia.org/wiki/Paulo_Freire. El nostre full de ruta té com a exemple la ruta de Paulo Freire amb la UNESCO.
--- Cent quaranta anys del naixement del Pare Teilhard de Chardin, jesuïta, científic, teòleg i filòsof   1881-1955                                   https://ca.wikipedia.org/wiki/Pierre_Teilhard_de_Chardin
                  Asociación de Amigos Padre Teilhard de Chardin https://teilhard.net/
Apostolat científic

- De cara al 2022-
- Recordarem a APPLE i en concret a Alan Turing, en el juny del 2022 es compliran 110 anys del seu naixement.
També es presentaran les estudiants de BAT que faran l'estada d'empresa al Cooppel i les practicants universitàries en el curs 2021-22.
Ateneu de Tarragona amb Alan Turing.


AVÍS:
En el cas que no es pugues dur a terme per raons sanitàries es farà de forma telemàtica.


NOTA INFORMATIVA
Recordem que l'Ateneu en el suport a la Causa Cooppel per la Pau, participa a més en els Concerts per la Pau amb Jordi Català pels pobles i ciutats de Catalunya, des de 2015 fins a 2020, ara suspesos per la pandèmia.
.
En les seves 24 raons associatives l'Ateneu ocupa el seu lloc:

8.- ATENEU de Tarragona.- APJ

8.1.- Soci actiu, conferenciant anual sobre temes culturals i educatius. Associat des del dia 09-09-1991 (Soci Núm. 817). Conferenciant des del 1991, engany fa 30 anys. Després amb més activitats amb el projecte Cooperis de de 2011, projecte Federació Cooppel 2013 i vocal d'humanitats i Cooppel per la Pau de l’Ateneu de Tarragona des de setembre de 2017.

8.2.- Ex-vocal de la Junta de la Federació d'Ateneus de Catalunya 2019, i exmembre de la Junta Rectora de les comarques tarragonines de la Federació d'Ateneus de Catalunya 2019-20.

8.3.- Amb reconeixements honorífics de soci inventor amb el Cooppel 2013, soci d’Honor 2015, soci amb insigne d'argent 2016 i Medalla d'Honor d'Argent maig de 2017. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024