14.- Josep Maria Ferran s'ofereix candidat a les properes eleccions internes de PRIORitAT.-

 


ESTIC DE CANDIDAT PER A COL·LABORAR


LA PRIORITAT ÉS EL NOSTRE PRIORAT I EL SEU PATRIMONI SOCIAL, ECOLÒGIC, CULTURAL, NATURAL, HISTÒRIC I ELS SEUS PRODUCTES SINGULARS I ÚNICS AL MÓN. 
De sempre, d'avui i més encara del que pot arribar a ser si tots sumem i anem junts.

En una xerrada mensual en el  2018, a la biblioteca Salvador Estrem i Fa després del programa en directe de "PriOreM PrioRaT" que s'emet mensualment en dissabte a les 11 hores del matí com a col·laborador de ràdio Falset des d'octubre de 2008.

1.- Presentació.- 
- L'actual president des de 2019, del Centre d'Estudis del Priorat (CeP) entitat sòcia de l'associació PRIOR(it)AT s'ha ofert candidat avui dia de la Dona a una vocalia i/o a la secretaria segons precisi la candidatura a la presidència o de l'equip que es formi a partir de la pròxima assemblea general. 
- Si, avui dia de la Dona, ja que estic compromès per a la Igualtat i l'Equitat de les Persones. A l'Aleixar (El Baix Camp) estem a la Taula per la Igualtat i a Tarragona PRO IGUALTAT I EQUITAT en atenció i suport motivacional i mentor a les víctimes. Crec que els altres càrrecs importants millor siguin dones o persones de gran vàlua i pes en la comarca, "jo estaré simplement per ajudar".
- La meva tesi és que en lloc de criticar el millor és comprometre's després d'analitzar la situació crec que la presidència podria ser una persona de pes o una dona elegida de la comarca, estem davant un gran pas per a la consolidació de la Candidatura i del Projecte de futur del Priorat davant la UNESCO. Però tot el que sigui un pas endavant sigui qui sigui és important i el més pragmàtic possible.
- Per tant aquesta oferta ha estat com a mostres de bona voluntat en la participació del projecte PRIORAT dins dels O.D.S. 2030. 
En lloc de sols criticar m'agrada també comprometre'm, a part de la meva autocrítica permanent constructiva
- Des de 2018 atenc a l'Oficina Virtual de Drets Humans del Priorat i de Tarragona ciutat, que en el 2020 des del mes de març, degut a la pandèmia s'ha convertit també en l'Observatori dels fets, dels comportaments i dels productes que s'ofereixen en les xarxes socials sobre tot relacionats amb els Drets Humans i de la Natura, a més des del novembre del 2020 impulsem el Fòrum Drets Humans i de la Natura del Priorat.
- De de finals del 2018 estic de sost-president del Centre d'Estudis de santa Maria de Vallclara de Cabacés. https://www.vallclara.com/junta-directiva/
A Tarragona estic en el món veïnal com a secretari de comunicació de la Federació d'associacions veïnals de Tarragona Nord, Centre i Eixample (Segle XXI) i vocal d'humanitats i de causa Cooppel a l'Ateneu de Tarragona. I formo part del Fòrum de Drets Tàrraco Cooppel.
Des de 1989 soc conegut per arreu dels pobles del Priorat com a impulsor d'actes culturals sota l'associació Ceradai i des de 2015 participo com a impulsor cultural al Priorat en la web del Consell Comarcal. 
Des de 2017, Causa Cooppel per la Pau 2022, estem com a grup d'interès al Parlament de Catalunya.
Des de 2020 estic de titular del Jutjat de Pau de Cabacés, era el suplent des de 2007. 
Des de l'octubre 2008 emeto el programa mensual a ràdio Falset: "PriOreM PrioRaT".
Entre altres iniciatives solidàries associacionistes a nivell de Catalunya i d'Andorra. A nivell d'Espanya vocal general a l'associació AESPAT http://www.aespat.es/ i matrimoni president a  l'associació CPM https://prematrimonialcpm.org/ i a nivell de la Tarragona diocesana president a Vida Creixent https://www.vidacreixent.org/ .
I a Andorra tenim la Causa Cooppel per la Pau andorrana disponible al suport telemàtic a les famílies i a les persones que volen aprendre el català oral o consolidar la formació bàsica competencial de la ciutadania universal. 

2.- Contextualització sobre la meva declaració d'intencions.-
És impulsar el que es va començar i portar-lo a la seva fita. Hem d'acabar el que un dia es va començar
A més volem sumar el Fòrum Drets Humans i de la Natura del Priorat amb moltes més iniciatives.
En 1998 com a president de dues associacions tarragonines vaig signar i promoure la candidatura de Tarragona Patrimoni de la Humanitat, cosa que es va aconseguir en el 2000, ara ho hem commemorat i no s'ha pogut celebrar degut a la pandèmia. Però si es va fer a finals d'any un acte senzill a l'Ateneu de Tarragona amb la que va assistir la Tinent d'Alcalde i promotora de la candidatura, na Mercè Martorell.
A més des l'any 2000 estem associats com a Ceradai a la Xarxa d'Entitats UNESCO on portem una tasca cooperant amb les Nacions Unides, per exemple l'any passat vaig fer un curs de Mentoria per a Refugiats en el marc de l'ACNUR, a la fi d'estar preparat per atendre a refugiats des del voluntariat social, en el qual soc vocal de la coordinadora territorial de la Federació Catalana de Voluntariat Social. https://voluntaris.cat/
A més col·laboro com a voluntari lingüístic en el CNL de Tarragona, ara ho fem tot telemàtic, obert a tota Espanya. https://www.cpnl.cat/xarxa/cnltarragona/vxl/.
També a Tarragona a part del voluntariat lingüístic he participat en campanyes com Tarragona capital de la cultura europea 2016 essent voluntari cultural des de 2004 i de cara als Jocs de la Mediterrània 2018 vaig participar com a voluntari esportiu des de 2010. 
Des de 2011 porto en marxa una tesi per la UNESCO 2023, que en el 2016 vaig obtenir llicència d'estudis al respecte per a estudiar a Andorra en el 2017, la tesi és el com construir la pau en la ment de les persones (UNESCO) i a favor dels O.D.S. 2030. És titula "Cooppel per la Pau" i es basa en la capacitat mental d'aprendre a aprendre tota la vida i les influències relacionals de les persones respecte al seu èxit". La pau es construeix en la nostra ment i és un valor molt important a nivell familiar, local com mundial.
El projecte "Cooppel per la Pau" coopera amb les universitats URV, UNIR, UOC amb tutoria externa en el practicum d'estudiants de pedagogia, psicopedagogia i psicologia, a més estada a empresa d'estudiants de BAT, de moment l'activitat més intensiva és a Tarragona, ciutat, i de moment telemàtica. Oberta a tota Catalunya i a Andorra.
Després de néixer el projecte de la Causa Cooppel a la URV en el 2012, gràcies a n'Arcadi Oliveres i a en Josep Sanchez Cervelló en el 2014 ho vam presentar a Madrid en un Congrés Internacional de Psicologia Humanista i Anàlisi Transaccional.

I és en el 2017 a Andorra neix la Causa Internacional Sense Fronteres Cooppel per la Pau el dia 8 de juny, després de l'acte de presentació al matí al santuari de Meritxell, a la tarda a l'església de sant Esteve i al vespre a la Biblioteca Nacional d'Andorra, gràcies al Ministeri de Cultura. També ens presentarem al Ministeri d'Educació i a la UNESCO andorrana. El programa Cooppel per la Pau es obert a tot el públic.
Per a mi aquesta oferta de candidatura és una oportunitat per aprendre més i ajudar a promoure el Priorat, treballar en equip, conèixer més persones i generar noves amistats.

3.- Sempre respectant les condicions sanitàries i passi el que passi i SDV, seguirem fins a 2023 des de les entitats que estic directament compromès CeP, Vida Creixent, Ceradai, Fòrum Drets Humans i de la Natura com a línies d'actuació són:
1.- Estar més a prop de les persones, de les seves necessitats i dels seus interessos com aprendre de les seves capacitats. Entrevistar, ajudar a empoderar, participar i organitzar concerts Cooppel per la Pau, xerrades col·loqui, taules rodones, etc..sobre interessos de la ciutadania. Fomentar la transició ecològica, l'èxit escolar, l'atenció a la Igualtat i l'Equitat de les persones, Drets Humans, mediació, etc. Que ja portem a terme des de 2017.
2.- Atendre, escoltar i acollir iniciatives de les persones. I sobre tot en el marc dels Drets Humans i de la Natura, per la Igualtat i per l'Equitat de totes les Persones, la Transició Ecològica comarcal i tot el camp més enfocat a la mediació i a la prevenció de conflictes en la convivència a favor del Priorat, com a marca d'un bon lloc per a "descansar i per a divertir-se" (sense molestar). Des de 2020. Ara tot telemàtic.
3.- Oferir gratuïta i obertament els suports com a fruit dels progressos de la tesi Cooppel per la Pau a les persones, a les famílies amb menors d'edat, a favor de l'èxit escolar. Obert a escoles, instituts i a les famílies.Des de 2017. Ara tot telemàtic.

4.-  Animar a les persones i a les associacions en la convergència i en la complicitat del projecte de PRIORitAT i mantenir els contactes com a Observatori i Oficina Virtual d'atenció a la ciutadania. Algunes des de 1989, altres desde 2018 i 2019. Ara tot telemàtic.
4.1.- Sumar iniciatives de persones i d'entitats en el Fòrum Drets Humans i de la Natura del Priorat.
4.2.- Fomentar les actituds ECOSolidàries amb el suport de Justícia i Pau de Barcelona a parròquies i a entitats (Vida Creixent del Priorat i Ceradai).
4.3.- Promoure el suport tècnic les famílies en les biblioteques municipals i les visites dels museus municipals en família. Cooppel per la Pau.
4.4.- Fomentar els estudis locals del Priorat i presentacions telemàtiques a escoles i a instituts així com presentacions presencials en espais municipals o d'entitats culturals així com telemàtiques locals de les publicacions del Centre d'estudis del Priorat:
Posar a disposició "La Portadora", la revista d'estudis socials i històrics, així com "El CuPET" Comunicacions en ús PDF de Publicacions d'Estudis Tècnics, així com la publicació de persones i opinions qualificades, que lideren la importància del valor de la informació i de les iniciatives personals i col·lectives, "L'OLiVÍ". Tres publicacions que fomenta a partir d'enguany el Centre d'estudis del Priorat (CeP).
Així com donar a conèixer la ruta de l'escultor Modest Gené al Priorat, la ruta Pare Fra Pere Perelló (Cabacés- Horta de sant Joan- Convent d'Escornalbou en Riudecanyes), la ruta dels músics del Priorat, etc.
4.5.- Continuar i millorar el nostre programa mensual col·laborador a ràdio Falset "PriOreM PrioRaT i la nostra agenda com a impulsors culturals en l'Agenda del Priorat.

5.- Donar a conèixer el Priorat a arreu, fora de la comarca. Des de 1989 fins avui. Ara telemàtic.
6.- Altres que es sumin a aquesta declaració i es puguin assumir, convenir o concertar a favor del futur de la comarca del Priorat.

4.- Única declaració de disposicions 2021-25.-

Treballar en equip i en la confiança entre les persones. Des de la Junta com de les Comissions i de les Assemblees de PRIORitAT. Donar suport a l'equip i a la presidència per aconseguir el  màxim desenvolupament i si aconseguim el reconeixement molt millor, però al menys haurem crescut com a comarca per a la transició ecològica, social, cultural i natural de la comarca . Utilitzant les avantatges de la comunicació digital com els beneficis de les trobades presencials.

5.- En resum.-
Josep Maria Ferran i Torrent, ha estat docent del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb quasi 40 anys d'experiència professional com a mestre alfabetitzador, mestre d'escola, psicopedagog d'EAP i professor d'institut. Ara és emèrit i honorari amb compromís per cursos des de  2017 de col·laboració obert a escoles i instituts, partidari del turisme sostenible i amb associacionisme activista a nivell cultural i social del Priorat quasi 40 anys. Casat, resident a Cabacés i Jutge de Pau del poble, amb residència temporal al servei solidari cultural, social i cultural a Tarragona.

6.- Candidatura.-
Oferta de candidatura que es donarà a conèixer a partir d'avui al Consell Comarcal, als Ajuntaments i a la resta de persones i entitats que es pugui dur a terme i es faciliti la comunicació digital.
Candidat a la secretaria o a la vocalia en suport a l'equip i a la presidència de PRIORitAT.
Candidat a la VOCALIA DE DRETS HUMANS I DE LA NATURA de PRIORitAT.-

7.- Més informació, suggeriments, consideracions, precs i preguntes:
info@cooppel.org   
What's / Telegram   619 79 39 69  (Les 24 hores) 
Responc tant aviat com puc. 
Full de serveis i de ruta: 

Formo part de la internacional DiM EDU, al final podeu veure que estic dins del programa.
Referència d'una jornada de 2017 per exemple.


ARTICLE EN CONSTRUCCIÓ, NO DEFINITIU. 
Iniciat el dia 08 de març.
Revisat el dia 9 de març a les 9,30 hores, darrera revisió dia 15 a les 22 hores.
A les 18,30 hores del dia 09 de març hem comuniquen que m'inclouran en una candidatura única.
Anirem informant 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024