241.- EH! En marxa l'estudi dels Drets Humans i de la Natura.-

 EH!



Estem informant també d' Economia Humana

https://economiahumana.org/sobre-nosotros/

I de la UNESCO

https://www.unesco.org/es/articles/derechos-humanos-y-ley-natural-0

1.- Justificació del projecte i del seu nom EH!

Exclamació per cridar o motivar l'atenció

Per a la tesi postulant de la Causa Cooppel per la Pau, EH! és la crida d'atenció a la motivació "Ètica 

Humanitzadora" sobre els Drets Humans i la Natura.

En el curs 2022-23 varem acolir el projecte d'Aprenentatge Servei del TRFG de Dret sobre la protecció d'animals silvestres com les abelles, els rat-penats i els llangardaixos i les ordinacions municipals.

Ara segons el model de L. Kohlberg per a motivar el creixement ètic, EH!:  Ètic Humanitzador, que partim en la vida primer en la justificació ètica per agradar als demés, per passar al contracte, després evolucionem cap a més enllà d'estar disposats del contracte, en tothom tenim drets, fins arribar al nivell de que tothom som iguals i cal lluitar per la igualtat. El creixement es fa per mitjà de la conversa i a partir de prendre decisions formals a partir de dilemes amb vivències.

2.- Segons CHAT GPT Openai.- 

EH!

És l'exclamació que es troba en més idiomes al món.

Segons CHAT GPT Openai diu:

L'exclamació "eh!" és efectivament una de les interjeccions més comunes i universals a molts idiomes del món. Aquesta interjecció sovint s'utilitza per diferents finalitats, com ara expressar sorpresa, demanar confirmació, o cridar l'atenció d'algú. La seva ubiqüitat es deu en part a la seva simplicitat i a la facilitat de pronunciació, fent-la útil en una àmplia varietat de contextos comunicatius.


Per exemple:

- En anglès, "eh" es pot utilitzar per demanar confirmació ("You know what I mean, eh?").

- En francès, "eh" també pot ser utilitzat per expressar sorpresa o per cridar l'atenció ("Eh, qu'est-ce que tu fais?").

- En espanyol, "eh" es fa servir per preguntar o per captar l'atenció ("¡Eh, tú!").


Així, tot i que la funció específica de "eh" pot variar lleugerament entre cultures i idiomes, la seva presència en molts idiomes reflecteix la seva utilitat com a eina de comunicació ràpida i eficaç.


3.- El projecte EH! té dos valors en marxa:

Ara per tant iniciarem un estudi sobre Drets Humans i de la Natura. Malgrat estar un any en pandèmia-postpandèmia en la vocalia de l'associació Prioritat i no vaig poder fer res.

Es tracta de recollir informació, compartir-la, animar a la ciutadania i al col·lectiu estudiantil de FP GS, BAT i universitari.

Ara es posa en marxa l'estudi en dos camps:

PER LA IGUALTAT

1.- Lluitem per la igualtat. 

2.- Constituir un grup, una associació (acta constituient, estatuts i acta de representació) o una associació amb publicitació al registre d'associacions amb NIF o sense NIF. Lo més natural es constituir un grup. Per això cal fer un procés d'apendre a organitzar-se i a funcionar.

3.- Compartir exemples de bones pràctiques per la  Igualtat.


PER LA NATURA: ELS GATS

Els gats poder ser de propietat o comunitaris.

Principals actuacions per a donar suport als gats propietaris i als comunitaris.

1.- Com es resolt el tema de gats comunitaris a arreu de pobles i de ciutats?

2.- Com constituir una associació? Models d'esborranys.

3.- La possibilitat d'apadrinar gats i/o gates comunitàries sense ser propietari, però es financia les dispeses del xip, vacunes, castració... i s'identifica amb un collaret i on es troba, per a què la persona apadrinadora el pugui visitar.

Quin cost té?

4.- Bones pràctiques sobre comunitats de gats i gates.


Obert a totes les persones que defensin els drets humans i de la natura, a persones responsables de projectes i a estudiants universitaris que vulguin fer projectes d'aprenentatge servei sobre Dret, Aspectes Socials, per la Igualtat, Veterinaria i altres rames i estudis relacionats amb els dos temes esmentats. Així com TDR o TRF a BAT i FP.


Pots escriure al what's 619 79 39 69 les 24 hores i et responem el més aviat possible.

O a  info@cooppel.org

Projecte EH!

En marxa el programa EH! Priorem Priorat, a partir del mes d'octubre.

Empoderament Humà. Ètica Humanitzadora 

Consta de les entrevistes i les visites Cooppel als pobles del Priorat i el programa mensual col·laborador de ràdio Falset "Priorem Priorat" des de 2008.

A nivell de la ciutat i de la demarcació de Tarragona tenim els 1000 contactes d'entitats socials, veïnals i de grups de what's i telegram com també l'atenció personalitzada, els nostres 30 blogs i els mitjans externs de comunicació escrita, telemàtica, Instagram, Facebook i Twitter.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

242.- Celebrarem els 35 anys de ràdio local a l'Ateneu de Tarragona.-