232.- Divulgació de la UNESCO i dels valors d'ICOMOS.-

  Amb el compromís del nostre pla general de la Causa Cooppel per la Pau en la divulgació de la UNESCO i dels seus valors, com els d'ICOMOS.- 

1.- En el record i l'admiració de Paulo Freire, compromès amb la ciutadania que arribà a ser consultor per la UNESCO, anem pel Full de Ruta Internacional Sense Fronteres Cooppel.

En marxa des del 22 de novembre de 2022 del programa UNESCOoppeling

https://unescooppeling.blogspot.com/



2.- Compromesos.- 

Estem compromesos en la investigació en l' aprenentatge servei comunitari en el com podem ajudar a construir la pau en la ment de les persones, en totes les edats i en concreció amb les persones menors d'edat i de més edat. A les famílies amb menors d'edat.

La pràctica Cooppel, la seva relació en el Disseny Universal dels Aprenentatges (DUA), el nou paper de la Intel·ligència Artificial (I.A.), enfocat cal els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030 i la mediació Ètica Comunitària de Drets Humans.

3.- Manifestació pública

J.M. Ferran ho explicarà en el proper pregó de la setmana cultural de l'Ateneu de Tarragona.

https://senycatala.blogspot.com/2024/04/55-pregoner-de-la-setmana-cultural-de.html

4.- Inici de procés amb una relació més estreta amb ICOMOS.-

A l'estiu de 2023 vaig demanar en dues ocasions poder entrar a ser membre del Consell Nacional d'ICOMOS i el que falta és l'aval de dues persones sòcies.

Així també hem demanat referències a ICOMOS Internacional.

 


5.- La divulgació de les recomanacions i notícies de la UNESCO i d'ICOMOS,

La Causa Cooppel per la Pau ens motiva a compartir les alertes, els recomanacions i els comunicats com notícies i en les perspectives de cara els ODS 2030, en la nostra amplia Xarxa Social Cooppel.-

6.- El paper de la UNESCO i ICOMOS en la Causa Cooppel per la Pau.

UNESCO

En el 2000 (CERADAI) ens associarem a la UNESCO gràcies a la XEAUC https://www.xeauc.cat/ amb el lema aprendre en educació i suport al programes de la UNESCO. Varem participar en diversos projectes patrimoni, sostenibilitats i educació per a la ciutadania.

En cada acte exposem qui és la UNESCO i quines prioritats té en cada moment

En el 2004 i en el 2007 la XEAUC participaren en dos actes a Tarragona organitzats per CERADAI. Un a l'auditori de Caixa Tarragona en el 2004 i en el 2007 a la Sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona.

En el 2007 vaig estar escollit com a referent en projectes d'educació per a la ciutadania del Servei Educatiu de Zona del Tarragonès del Departament d'Ensenyament. 

Des d'aleshores en som fans de seguir ´des del voluntariat social i l'aprenentatge servei comunitari aquesta iniciativa a favor de la cooperació internacional i la pau.

https://www.unesco.org/es

https://www.uil.unesco.org/es

ICOMOS

https://www.icomos.org/fr

https://icomos.es/

Les recomanacions de la UNESCO i de les orientacions PISA són clau en la defensa dels Drets de la Ciutadania en l'Aprenentatge. Des de la neutralitat i la imparcialitat política a favor de l'Ètica dels Drets Humans.

7.- Experiència continuada i progressiva.- 

Portem més de 10 anys aplicant el Cooppel a l'institut Antoni de Martí i Franquès ( sis cursos com a professor actiu 2011-2016, 2017 sis mesos en llicència d'estudis en Andorra-Catalunya i de 2017 fins avui com a professor jubilat col·laborador amb Educació com a voluntari social per l'aprenentatge servei.

Arcadi Oliveres va donar suport al projecte de Causa Cooppel per la Pau a la sala de Graus del Campus Catalunya de la URV- 29-10-12) i després a l'Ateneu el dia 22 de maig de 2013.

El Cooppel porta 12 anys a l'Ateneu de Tarragona, des de 2012. 

I 24 de la posta en marxa de l'Atenció en Drets Humans a la ciutat de Tarragona i al Priorat.

En el 2023 estic acreditat informant del Parc Natural Serra de Montsant i participo com a informant turístic voluntari  i aplico el Cooppel en atenció local del museu municipal de Cabacés, que hi col·laboro des de 1996 abans de la creació, atenció punts informatius del Parc, de la comarca amb la realització des de 2008 del programa mensual col·laborador de ràdio Falset "Priorem Priorat" i en general a fora de la comarca, en especial a la ciutat de Tarragona.

Hem visitat molt patrimoni mundial a Europa i a Espanya. En el 1998-2000 donarem suport a la Tarragona, patrimoni de la humanitat.

L'any passat visitarem el patrimoni francés de Carcassone i Albi.

https://agendaanims.blogspot.com/2023/06/196-visita-cooppel-del-patrimoni.html

Enguany el patrimoni de Burgos i Atapuerca

https://agendaanims.blogspot.com/2024/02/224-preparem-la-visita-cooppel-de.html

I ara en el mes de maig a l'Aragó en el patrimoni nacional natural i de salut

https://agendaanims.blogspot.com/2024/04/231-descoberta-cooppel-de-quatre-parcs.html


A més de divulgadors de la UNESCO i d'ICOMOS, la pràctica Cooppel centrada en la conversa es per a promoure que les persones, les famílies i les associacions ´son patrimoni mundial i estem cridades totes a construir la pau a nivell local fins al mundial.

La pràctica Cooppel amb clubs familiars oberts a la federació transforma les biblioteques i els museus de cara el futur.

ICOMOS té la mirada posada en l'actualització professional del museus i monuments i el nou paper en el segle XXI.


Per a mi i per a nosaltres UNESCO i ICOMOS són un paraigües promotor amable dels nostres valors, protector moral de les nostres iniciatives solidàries i permisor del nostre pla. .


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024