228.- Estància i visites Cooppel al Patrimoni de la Humanitat de Burgos.-


Cooppel: 

Cooperació pel Neuro+Aprenentatge

Del dia 08 al 13 de març de 2024.

Ens sentim fans d'ICOMOS i admirem a la tasca de la UNESCO als quals informarem de la nostra visita Cooppel a Burgos, estem dins i forma part de la tesi postulant Causa Cooppel per la Pau, 2030.

Estada de quatre dies complets amb visites Cooppel al Patrimoni de la Humanitat.-

1.- Què és una estància i visites Cooppel?

Una estància en un indret concret amb la finalitat d'organitzar visites i entrevistes Cooppel, de forma cooperativa amb tres enfocaments: a la pròpia ment, al propi cos+ment al nostre entorn social, físic i cultural.

I que vol dir practicar la Cooppel?

Són tres tipus d'actuacions formades per tasques de meditació i observació mental dels procesos neurosensorials, per exercicis psicofísics amb el propi cos i la pròpia ment i pràctiques lúdicosocials amb el propi entorn vital d'aprenentatge.

És una dinàmica que es porta a terme amb la finalitat cooperativa de representar, expressar i de comprometre's en converses amb persones o amb l'aprenentatge de nous coneixements culturals, històrics i socials tenint en compte el com aprenem a neuro-aprendre segons el model Cooppel. Es fan entrevistes a persones, és visiten jaciments, museus, espais rurals, urbans i naturals.

Abans és prepara la visita de l'indret amb informació prèvia, entrevistes a persones que el coneixen i es prepara tot plantejant preguntes o qüestions i en la visita es busquen respostes. Es dona a  més a conèixer Tarragona i el Priorat i és recullen les mostres, anècdotes, les fotografies, videoclics i veus per a fer-ne difusió en el nostre context vital.

2.- Els dies i activitats Cooppel a Burgos són:

Divendres dia 08 de març. 

Matí desplaçament Tarragona- Burgos

Tarda

Visita turística Cooppel colateral a Villagonzalo Padernales. Un petit patrimoni universal al costat del Patrimoni de la Humanitat de Burgos.


Església, Ajuntament, Museu del Bonsai i Poliesportiu- Piscines. Entrevistem a un jove mecànic. Aquest ens explica els punts importants del poble i no sap quants habitants té. És un poble petit que ha crescut a finals del segle XX amb urbanitzacions, amb cases unifamiliars de planta baixa i primera planta, amb finestres i portes doblades. 
Mirem a les fonts digitals. No arriba als dos mil habitants, en 1991 hi havia 447 habitants

https://villagonzalopedernales.burgos.es/inicio

https://es.wikipedia.org/wiki/Villagonzalo_Pedernales

- Dissabte dia 09 de març.

Matí.-

Visita Cooppel d'Atapuerca, del Centre d'Arqueologia Experimental (CAREX) i del poble d'Atapuerca. Estem a 2º, fa vent molt fred i cauen gotetes gelades. A la botiga venen llibres en català sobre l'evolució de Darwin i sobre l'evolució del cervell, entra extensa bibliografia, joguines, entreteniments, etc.

https://www.atapuerca.org/es/ficha/z23beec3e-ded1-280c-85d6175a538cc98a/visita-al-centro-de-arqueologia-experimental-carex

https://www.museoevolucionhumana.com/es/carex

Tarda

Visita a la ciutat de Burgos del Museu de l'Evolució Humana.- Tres hores

- Diumenge dia 10 de març

Catedral, capella de santa Tecla i missa, casc antic i passeig al voltant de l'Hotel Crisol Puerta de Burgos

- Dilluns dia 11 de març.

Taller cotxe Julián, Casc Antic: sant Llorenç, sant Gil i sant Nicolas de Vari  i descoberta del codi de Voynich.

https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Manuscrit_Voynich

https://siloe.es/facsimiles/manuscrito-voynich/

https://siloe.es/

https://www.europapress.es/ciencia/ruinas-y-fosiles/noticia-ya-sabe-lengua-escrito-misterioso-manuscrito-voynich-20190516111135.html

- Dimarts dia 12 de març

Sant Esteban, Catedral, Museu del Libro, editorial Siloé, Codigo Voynich y exposición sobre el Cid. Casa de los Cordones.

- Dimecres dia 13 de març

Cartuja de Miraflores




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024