184.- Punt informatiu i d'animació a visites en museus, espais urbans i rurals i sales d'exposicions temporals.-

.

EXCURSIONS O VISITES A NIVELL PERSONAL, EN FAMÍLIA O EN COLLA O GRUP

 Tesi postulant Causa Cooppel per la Pau 2030. Pla general

Mentoria sistèmica inclusiva. Àrees d'atenció Cooppel a les persones soles o en grups, a les persones en les seves famílies, a les persones i a les associacions veïnals, Ateneu de Tarragona, Centre d'estudis del Priorat, programa de ràdio col·laborador a ràdio Falset "Priorem Priorat", les de voluntariat social, etc... així també estudiants universitaris i Aprenentatge Servei i pràcticums.(1).

(1) Són diversos programes de voluntariat social, investigació acció solidària i en la pràctica reflexiva, potenciador de l'aprenentatge servei per a totes les edats i per a la universitat URV

Prèvia.- 

Punt informatiu des de 2008 en la posta en marxa del programa de ràdio "Priorem Priorat", en el  2019 al ser elegit president del Centre d'estudis del Priorat i més intensiu des d'enguany  en el 2023 a les associacions veïnals (AAVV)  de Tarragona Segle XXI a partir d'ara les sistematitzarem més i des de l'animació a visites en museus, espais urbans i rurals i sales d'exposicions temporals.-

Programa Cooppel de l'institut Antoni de Martí i Franquès obert a l'entorn educatiu de la ciutat de Tarragona i del territori.

Som punt informatiu i de suport motivacional.-

Visitem centres de dia per exemple el de  Tarragona i les residències  com per exemple la de Cambrils , en les sessions de tutoria de l'institut Antoni de Martí i Franquès i fem lectures de textos i imatges sobre el parc natura de la Serra de Montsant.

Promovem la consciència de com processem a nivell mental i com decidim i proposem visites Cooppel a nivell personal o en família en el món veïnal de Tarragona.

Les actuacions principals són en: 

1.- Tarragona ciutat: 

Patrimoni de la Humanitat de la ciutat, enguany centenari del museu i de la Necròpolis paleocristiana de Tarragona. Exposició temporal de CaixaForum i Museu el Port, Les visites són gratuïtes. Visites dels espais naturals de la ciutat i dels espais urbans de valor històric i cultural.

Mentoria per a estrangers en aprendre la llengua i conèixer els recursos culturals "Biblioteca pública i la biblioteca municipal", els associatius de la ciutat, etc.

2.- El Priorat.-

Centre d'estudis del Priorat (CeP) publicació de la revista d'estudis històrics i socials "La Portadora".

Programa mensual col·laborador de ràdio Falset des de 2008 "Priorem Priorat", enguany XV aniversari.

Visites dels pobles del Priorat

Visites del Parc natural de la Serra de Montsant i del Consorci PEIN de Llaberia.

https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/serra-montsant/inici/

https://parcsnaturals.gencat.cat/web/.content/Xarxa-de-parcs/serra-montsant/el-parc/mapaparc/planol-guia-ca-es.pdf

Butlletí del Parc Natura de Montsant    

EL PARC INFORMA

https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/detalls/Article/Parc-Informa-PNMO

Butlletí CETS  des de 2016

https://parcsnaturals.gencat.cat/web/.content/Xarxa-de-parcs/serra-montsant/viure-hi/turisme_sostenible/CETS/Revista-CETS-ESTIU-2021-.pdf

PEIN Serra de Llaberia 

https://www.serrallaberia.org/

Animem a fer visites lliures i informem sobre les guiades

També aprenem a fer visites Cooppel.

3.- Com es porta a terme una visita Cooppel?:

Fer-se preguntes, trobar interès i curiositat, planificar per a comunicar a altres i compartir experiències amb altres, sempre en sentit comú cooperatiu amb creativitat i comunicació. Hi han quatre passos:

1.- Es prepara abans. Per internet, recull d'informació, planificació de la visita horari, eines a tenir: mòbil per a fer recollida de veus, fotografies i videoclics, bloc de notes, i les recomanacions del lloc: roba, sabates, aigua, gorra etc. Consultem per internet. Truquem a les oficines de turisme corresponents

2.- En la visita ens orientem NSEO i mapes, ens posicionem en els espais a visitar, si es pot fer abans una  visita paisatgística, escollir continguts i espais per l'interès, necessitats, etc.  Anotacions per a fer consultes a la guia si ens acompanya o a altres persones que poden donar raó. Fem les fotos, les veus i els videoclics, etc.

3.- Després de la visita. Acabem de clarificar i en equip s'explica en família, en colla, a l'escola o institut, etc.

4.- Si esqueies. Es planifica tornar i en quins nous aspectes enfocar més o bé conversar amb altres visitants i intercanviar informació, fotografies digitals, videoclics, veus gravades, etc.

Fins avui fem visites Cooppel a CaixaForum i al museu del Port, a espais com la Part Alta, les platges de Tarragona, el riu Francolí, el Mèdol i el pont del Miracle, descobrir la Rambla i el Balcó del Mediterrani, etc..

En les visites Cooppel a pobles en Facebook tenim Cooppel + el nom del poble.

ESTEM EN CONSTRUCCIÓ

Contacte: 

Escriu a what's número 619 79 39 69 o a info@cooppel.org

Visita Tarragona ciutat. Història, present i futur.

Visita el Priorat. És salut, natura, paisatge i espiritualitat.

T'animem a aprendre i a viure intensament.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024