159.- Na Rosa Maria Codines rep el reconeixement "DIAMANT" de la Causa Oferta Cooppel per la Pau en el nostre X aniversari del DALT.-

Na Rosa Maria Codines rep el reconeixement "DIAMANT" de la Causa Oferta Cooppel per la Pau en el nostre X aniversari del Dia Anual Local Tarragoní "DALT".-

Ha estat el dijous dia 15 de desembre a l'Ateneu de Tarragona.



Ha estat després de la presentació actual de la tesi Oferta Cooppel per la Pau i del testimonatge de quatre estudiants d'estada a empresa  de Batxillerat al programa Cooppel de suport a les famílies que es porta a terme a l'institut Antoni de Martí i Franquès de la nostra ciutat de Tarragona.
També va participat na Merçè Gisbert (URV) 


Una ocasió per a presentar la revista de "La Portadora" del Centre d'estudis del Priorat (CeP) on na Rosa Maria Codines va iniciar la seva carrera docent a Cornudella de Montsant en el Priorat, on va ser mestra i directora de l'escola.
Des de fa uns anys ja inspectora d'educació ha estat testimoni en l'institut Antoni de Martí i Franquès on fa deu anys s'inicià aquest programa Cooppel de suport a les famílies.
I cada any ens ha assistit als actes de Dia DALT Causa Oferta Cooppel.

I què és la Causa Oferta Cooppel per la Pau? És una causa a favor de motivar a les persones a conèixer, a aprendre i a compartir la pràctica d'entrenament i entreteniment lúdic del Cooppel.

I que és el Cooppel?
És presentar com un joc les competències bàsiques per a empoderar la nostra ment per a construir la pau en la perspectiva d'aprendre a aprendre sempre i en tot lloc. 
I com és fa?
Les tasques mentals Cooppel són el silenci interior mental, la lectura neuromental, la coordinació entre el nostre cos i la lectura neuromental, la creativitat en la fabricació de materials i jocs de taula i contes, i finalment l'entrenament jugant amb jocs de taula o explicant contes curts a altres.

Prova-ho? Vine als nostres tallers sols de 45 minuts i comprova els seus resultats en la teva capacitat mental en aprendre a aprendre.

Les tasques mentals Cooppel es poden aplicar en la conversa amb persones, amb persones responsables d'associacions o projectes que també ell forma part de la Junta, a més també concretament amb persones amb dol, aprenentatge oral del català (Voluntariat per la Llengua), en l'aprenentatge curricular, etc i serveixen per a interpretar de forma autònoma en com es progressa en l'aprendre a aprendre sempre

Intervencions.-
1.- Josep Maria Ferran va exposar la situació actual de la Causa Oferta Cooppel per la Pau després de participar en el primer congrés internacional de la Societat Catalana de Pedagogia, Filial de l'Institut d'Estudis Catalans, on va presentar una comunicació i es va incorporar a la xarxa internacional "Competencias digitales cero", a més el dia 21 de desembre visitarem el Parlament de Catalunya on la Causa Cooppel som grup d'interès. 
Sobre el programa Cooppel vam fer un conveni de col·laboració amb la URV sobre Aprenentatge Servei on de moment s'han dut a terme sobre el Cooppel dos TRFG, un de pedagogia sobre els beneficis del Cooppel el curs passat 2021-22 i un TRFG d'enginyeria informàtica com dissenyar jocs Cooppel.
També estem a IMPULSA de l'Ajuntament de Tarragona on promovem el Cooppel des la viabilitat laboral a museus i biblioteques locals, a famílies i a escoles i instituts, així de cara a estudiants universitaris i no universitaris, i en més concret de cara als de pedagogia de com introduir les competències Cooppel dins del propi currículum vitae, organitzar suports a les famílies i en perspectiva de la Federació Cooppel de Clubs de Families i Colles d'Amistats. Al voltant d'escoles i d'empreses on els pares i les mares hi treballen.
També volem posar en marxa la Lectura Fàcil al voltant del Cooppel i estem disponibles a la Fundació Bofill en el programa Lecxit. I finalment el proper dia 01 de març participarem en la trobada DIM EDU a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV.


2.- Tot seguit les quatre estudiants de BAT Pau, Anna, Lucia i Mireia van explicar breument el seu Treball de Recerca de 2n de BAT i van dur a terme unes tasques de diferenciar de com pensem i recordem a partir del silenci interior mental discriminant si ho fem per fotos, vídeos o ràdios mentals. I com s'aplica en la millora dels aprenentatges. Al gener farem formació al respecte.


3.- Tot seguit els referents o representants de l'Ajuntament en Francesc Roca, la mateixa na Rosa Maria Codines com a testimoni  i inspectora d'educació i en Zacarias president de l'Òmnium Cultural del Tarragonès, inspector d'educació jubilat i el president de l'Ateneu en Jordi "Català" expressaren unes paraules de suport motivacional. Mercé Gisbert (URV) s'incorporà en els moments de cloenda

4.- I al final una fotografia amb tots els que volgueren i que tenien una representació o deferència


  
Més informació escriviu les 24 hores al what's núm. 619 79 39 69 i et respondrem el més aviat possible.

Més "info" sobre aquest acte 15-12-22

Agenda cultural de Tarragona

Activitats a l'institut Antoni de Martí i Franquès

                             
Visita a la subdelegació del Govern i els nostres mòbils

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024