144.- Avui dia 29 d'octubre. Fa 10 anys. Gràcies a Arcadi Oliveres i a Josep Sánchez Cervello.-

 Avui dia 29 d'octubre 2022. 

Fa 10 anys. 2012-2022

Gràcies als nostres estimats camarades n' Arcadi Oliveres (RIP) i a en Josep Sánchez Cervelló, aleshores degà de Lletres.-

29 d'octubre de 2012
Sala de Graus
                                   Campus Catalunya
J.M. Ferran presentà el disseny del que avui és la tesi Causa Oferta Cooppel per la Pau
Va obrir l'acte en Josep Sánchez Cervelló i el tancà n'Arcadi Oliveres (RIP).
Què és la tesi Causa Oferta Cooppel per la Pau?
Després d'una llarga trajectòria d'experiències, comunicacions articulistes, conferències  i vivències en el voluntariat social des de 1976, J.M. Ferran exposà el projecte.
La tesi Causa Oferta Cooppel es basa en com diu el nom oferir el Cooppel com a pràctica estudiada, provada i oberta a tothom que ens ajuda al COM DUR A TERME el construir la pau en la ment de les persones lema de la UNESCO i en aprendre a aprendre sempre i a tot arreu com a lema de l'Institut UNESCO dels Aprenentatges de Tota la Vida. En el repte dels Objectius del Desenvolupament Sostenible ODS 2030.
Com es evident la tesi demostra que com més es practica el Cooppel més construirem la pau.
Evidentment si els soldats en els llocs de conflicte bèlic tots al mateix temps es posessis a jugar al Cooppel la guerra s'hauria acabat, al menys de moment. El que si cal és més actitud Cooppel en els governants i més encara els que provoquen injustícies i guerres.
COM A DUR-HO A TERME?
Anem per la part de l'actitud científica i humanista:
A partir d'incorporar en una situació de jocs de taula, jocs de rols i d'estratègia, jocs tradicionals, etc. els principis científics del marc teòric i conceptual en la praxis d'entrenament lúdic Cooppel com a marca de garantia de qualitat que jugant segons un valors i unes regles de joc que poden ser canviades, construïm la pau interior, més propera (família i amistats), la nacional i la mundial.
Crec que si 7.000 milions de persones que formen la poblaciód e la Casa Comú Terra fessin una jugada Cooppel aprendríem que la Pau ja ha arribat.
Mentre tant cerquem persones interessades i necessitades amb el Cooppel per a ser beneficiats del rendiment acadèmic o professional, canviar l'actitud en aprendre a aprendre sempre i a tot arreu, produir representacions de processos mentals d'aprendre a decidir i a saber expressar-los i a la fi aconseguir satisfacció personal, familiar i col·lectiva en el nostre compromís per la pau-aprenentatge.
De moment es pot aprendre el Cooppel en Tarragona ciutat i al Priorat.
N'Arcadi Oliveres el 22 de maig de 2013 va beneir el projecte federatiu Cooppel del somni que totes les famílies es podien convertir en clubs Cooppel d'aprendre a aprendre sempre i a tot arreu.
Si estàs interessat no dubtis en escriure les 24 hores al what's 619 79 39 69, et contestarem el més aviat possible.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024