102.- CONSELL.- Relació de més de 25 persones en el trajecte des de 1990 que han estat consultades sobre la iniciativa solidària Causa Cooppel per la Pau.-

 HONORABLE CONSELL ASSESSOR ORIENTADOR DE LA TESI I PRESIDÈNCIA EN ELS ACTES PÚBLICS ORGANITZATS

HONORABLE CONSEJO ASESOR ORIENTADOR DE LA TESIS I PRESIDENCIA EN LOS ACTOS PÚBLICOS ORGANIZADOS

TESI DE LA CAUSA INTERNACIONAL COOPPEL PER LA PAU 2023 /POR LA PAZ 2023

EN CATALÀ   Són persones que han presentat, presidit i donat suport a la Causa Cooppel per la Pau. Estan d’acord amb els valors i els seus principis per la Pau. Estan al marge de les opinions i dels comportaments que en seran els únics responsables els qui els facin. No es pot usar el seu nom sense permís exprés en les actuacions concretes, a les quals seran invitats y seran lliures de donar la seva opinió o no o de participar o no
CAT.- ORiENTA. És com un consell orientador de Doctorats i/o de persones implicades en Institucions on portem a terme un compromís d’adhesió i d’ajuda mútua, en relació a la iniciativa de la Causa Internacional Cooppel per la Pau i la Tesi Cooppel Valor Familiar 2022. La seva funció és informar, orientar, assessorar i/o donar consells respecte a la tesi de la Causa Internacional Cooppel per la Pau, abreujada  “Tesi Cooppel” i ens han acompanyat o acompanyen en qualitat honorífica en la presidència d’actes públics.

Som un grup de persones cooperants en relació entre iguals que hem participat en actes públics i que per ser doctorats o pel seu pes cultural o representatiu institucional podem conversar, opinar, donar consells, participar en actes públics en relació a la tesi Cooppel Valor Familiar, sense cap més responsabilitat i compromís. A més de compartir la nostra experiència personal, professional i social.

-        Hem col·laborat en actes públics Cooppel i en el futur se’ls pot convidar.

-        Se us convidarà a la presentació del llibre Cooppel 2022. I constarem en l’apartat d’agraïments

-        Contactarem fins a 2022 amb persones i ens donarem a conèixer pels seus valors. Cada persona té els seus propis valors i nosaltres proposarem i defensarem davant la UNESCO el VALOR FAMILIAR.

Tesi Cooppel Valor Familiar 2023:

“ És una plataforma Cooppel d’Estratègies a favor de construir la Pau en la Ment de les persones (adherits a la crida de la UNESCO), tot defensant el VALOR FAMILIA amb arguments i evidències en el marc dels Drets Humans i disponibles a oferir el Suport Tècnic Educatiu Relacional a les Persones i a les seves Famílies”.-

Tindrem en el 2023 dos objectius, un llibre en format paper i dos informes tècnics un que es presentarà a la UNESCO de París i l’altra a l’Institut de la UNESCO per a l’Aprenentatge de Tota la Vida https://uil.unesco.org/es  en Hamburg de Alemanya.

EN ESPAÑOL Son personas que han presentado, presidido y dado apoyo a la Causa Cooppel por la Paz. Estan de acuerdo con los valores y sus principios por la Paz. Ahora bien están al margen de las opiniones y de las acciones  de las cuales son exclusivamente responsables los que las lleven a cabo. Prohibido usar su nombre sin su permiso en las actuaciones concretas, a las cuales serán invitados y serán libres de dar su opinión o de participar o no.

ES.- ORiENTA. Es como un consejo orientador de Doctorados y de personas implicadas en Instituciones donde llevamos a cabo un compromiso de ayuda mutua, en relación a la Tesis Cooppel Valor Familiar 2023. Su función es informar, orientar, assessorar i/o dar consejos en relación a la tesis Internacional Cooppel por la Paz, brevemente “Tesi Cooppel” i nos han acompañado o acompañan en calidad honorífica en la presidència de los actos públicos.

Somos un grupo de personas cooperantes que han participado en actos públicos y que por ser doctorados o por su peso representativo institucional podemos conversar, opinar, dar consejos, participar en actos públicos en relación a la tesis, sin más responsabilidad y compromiso. Además de su experiencia personal, profesional y social.

- Han colaborado en actos públicos Cooppel y en el futuro se les puede invitar.

- Se les invitará a la presentación del libro Cooppel 2022. Y constarán en el apartado de agradecimientos

- Contactaremos con personas y nos daremos a conocer por sus valores. Cada persona tiene sus propios valores y nosotros propondremos el VALOR FAMILIAR.

Tesis Valor Familiar Cooppel 2023:

"Plataforma Cooppel de Estrategias de Apoyo Técnico Educativo Relacional de las Personas y de sus Familias" .-

Tendremos en 2.022 dos objetivos, publicar un libro en formato papel y dos informes técnicos uno que se presentará a la UNESCO de París y el otro en el Instituto de la UNESCO para el Aprendizaje de Toda la Vida https://uil.unesco.org / as en Hamburgo de Alemania.

El projecte de la Causa Cooppel per la Pau va ser presentat per primera vegada el dia 29 d’octubre de 2012 en un acte presentat per en Josep Sánchez Cervelló, i acompanyat al final per n’Arcadi Oliveres a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV i el mateix Arcadi Oliveres el 22 de maig de 2013 va lluir la presentació del projecte de la Federació Cooppel a l’Ateneu de Tarragona. I es va reconèixer internacionalment el dia 08 de juny de 2017 en la trobada a Andorra la Vella a la Biblioteca Nacional i a la parròquia de sant Esteve gràcies a l’arxipreste de la Vall d’Andorra Mn. Ramon Sàrries

Doctorats i persones significatives amb agraïment per la seva referència institucional en el marc de l’ ajuda mútua i solidària.- Relació de  21 persones + 3 Col·legis Oficials hospitalaris+ raons de l’impulsor:  Total 25 persones o entitats com a mínim.-

Reactualitzat el dia 09 de gener de 2021.-

 

1.- Doctora Na Concepció Torres. Llicenciada i doctora en Pedagogia. Professora URV. Coordinadora de Pedagogia. Practicants de Pedagogia. Horizontes Humanos.

https://www.pedagogs.cat/reg.asp?id=2115&i=es. Tarragona.

2.- Doctor Don Felicísimo Vallbuena, es Licenciado y Doctor en Filosofía y Letras por la Universidad Complutense de Madrid. Profesor jubilado de la UCM y catedrático. Experto en Análisis Transaccional.

https://master-comunicacion.es/blogcomunicacion/felicisimovalbuenadelafuente/

3.- Referent institucional i valor personal. En Francesc Roca, professor i ex-director d'institut Comte de Rius de Formació Professional, exconseller d'educació, economia IMPULSA  de l'Ajuntament de Tarragona 2015-19  i en l'actualitat conseller a l'Ajuntament de Tarragona. Tarragona.

https://www.tarragona.cat/lajuntament/govern/consistori/francesc-roca-rosell

4.- Doctor. En Jordi Castellet, mossèn, teòleg, escriptor i conferenciant, doctor en antropologia espiritual. Ha participat en actes de valor històric i cultural.

https://url.academia.edu/JordiCastelletiSala/CurriculumVitae. Vic.

5.- Referent institucional.- En Jordi Freixa, escriptor, músic, cantant, director d’orquestra, president de l’Ateneu de Tarragona. A l’Ateneu tenim la vocalia d’Humanitats i Cooppel per la Pau.

https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Jordi-Catal-pioner-del-rock-catal-20200406-0038.html

6.- Doctor En Marti Teixidó, filòsof i doctor en pedagogia, ha estat mestre, director d’escola i inspector d’educació i professor d’universitat, ara jubilat, expresident de la Societat Catalana de Pedagogia filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Membre de Vivarium Academicum 1998-2008. Va presidir l’acte de presentació de la Causa Internacional Cooppel per la Pau a Barcelona, al barri de Gràcia, Centre la Violeta el 6 de juny de 2017.

http://educacio-comunicactiva.blogspot.com/?m=1

https://ca.wikipedia.org/wiki/Mart%C3%AD_Teixid%C3%B3_i_Planas

7.- Doctora Na Neus Lorenzo, Exsubdirectora general de transformació educativa, del Departament d'Educació, excap de Llengües del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, actualment inspectora d'educació a Barcelona. Barcelona

http://www.xtec.cat/~nlorenzo/

8.- Referent institucional Na Paula Varas. Cinquena tinenta d'alcalde. Consellera de Districtes, Nova ciutadania, Domini públic, Llicències i Comunicacions ambientals. Tarragona

https://www.tarragona.cat/lajuntament/govern/consistori/paula-varas-gonzalez

9.- Don Pedro Gómez Martin- Romo.    Licenciado en Derecho y estudioso en temas económicos. Madrid. Autor del libro “La riqueza de las naciones en el siglo XXI”. Los valores del cálculo social. PIB.

https://editorialcirculorojo.com/la-riqueza-de-las-naciones-en-el-siglo-xxi/

https://www.facebook.com/pedro.g.gomez.75

https://editorialcirculorojo.com/autores/pedro-gomez-martin-romo/

10.- Referent institucional. En Ramon Sàrries. Mossèn, arxiprest de les Valls d'Andorra. Varem presentar en el 2017 la Causa Internacional Cooppel per la Pau, davant de la Biblioteca Nacional d'Andorra i a l'església de sant Esteve (8-juny-2017). Andorra la Vella. Andorra un principat de valor històric, cultural, social, natural i esportiu.

https://www.diariandorra.ad/noticies/dmg/amb_cara_ulls/2017/01/19/ramon_sarries_treballar_terra_111411_1173.html

11.- Referent institucional. Na Rosa Maria Codines. Mestra, exdirectora d’escola, inspectora d’Educació. Corresponsable del Pla Educatiu d’Entorn. Tarragona. Ha participat en diversos actes de la Causa Cooppel.

http://www.tottarragona.cat/ca/societat/20845-rosa-maria-codines-rep-el-xe-premi-montserrat-bertran.html

12.- Referent en suport a acte institucional.- Doña Victoria Gallego, Licenciada en Ciencias  Políticas  y Sociología,  funcionaria del Estado del Cuerpo  Superior de Administradores del Estado . TAC Grup A1. Jubilada. Ha trabajado en el Ministerio de Fomento, Dirección General de Aviación Civil y en la Agencia Estatal de Seguridad Aérea. Madrid. Va participar en l’acte de presentació de la causa Internacional Cooppel per la Pau a Madrid el dia 01 de juny de 2017.

13.- Doctora Na Neus Roig Pruñonosa. Llicenciada en antropologia per la URV, presidenta de l'Observatori de les Desaparicions Forçades de Menors, doctora en Ciències Humanes i Socials per la Universitat d'Almeria i autora del llibre "No llores que vas a ser feliz" sobre el tràfic de nadons a Espanya des de 1938 a 1996. El llibre va ser finalista a la Semana Negra de Gijon 2019 i l'Observatori ha rebut el premi Ones 2020.

14.- Escriptora i traductora.- Na Pilar Garriga Anguera, (Poblenou, Barcelona, 30 de juliol de 1956) és una traductora i escriptora catalana. Llicenciada en filologia catalana a la Universitat de Barcelona i diplomada en traducció d'idiomes per a l'EUTI i en professorat d'Educació General Bàsica.

Ha traduït més de quatre-centes obres de l'anglès i francès al castellà i català.

També ha col·laborat en els llibres col·lectius "Galeria Ebrenca" Aeditors/Serret bloc 2009, "L'arbreda Ebrenca" March Editor 2010, "Poesia a la Frontera" March Editor 2011, "Tren de Val de Zafán" Gara d'Edizions 2011, "Autisme Trenquem el silenci amb la poesia" Viena Edicions 2014, "Font de paraules" Llibreria Atzavara grup 2015, "IX Mostra oberta de poesia d'Alcanar" Alcanar 2018 i "X Mostra oberta de poesia d'Alcanar" Alcanar 2019

Obres publicades: Un estiu a Borneo (Barcanova, 2003), L'home del bosc (Barcanova, 2005), Un estiu a Tacugama,(Barcanova, 2009), Un verano en Borneo, (Anaya, 2009), Un estiu al Priorat, (Ònix, 2014). Actualment amb el projecte "Un estiu al Delta" Onix 2020

15.- Agraïment institucional.- N’Albert Masquef, president del Cercle Català de Madrid i vicepresident de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes. El 01 de juny del 2017 vàrem presentar la Causa Internacional Cooppel per la Pau en la seu del Cercle Català de Madrid, amb la participación de persones i entitats amb seu a Madrid de la radio, del professorat i de la cultura.

http://cerclecatala-madrid.net/historia-del-cercle/?gclid=CjwKCAjwxev3BRBBEiwAiB_PWKIsIpB0jO2Fx8MV2n-KzlUp6r2TPN6jaSU1_5o_-7QgsnPKsNocKBoCwO8QAvD_BwE

16.- Activista pels Drets Humans i per la Igualtat de la Dona.- Maria Rosa Llurba.

Va estudiar magisteri i després treball social. A és diplomada en tècnica en gerocultura i té dos postgraus en temes relacionats. Actualment està a el front de diverses entitats de dones a la província de Tarragona i és experta en l'Observatori de Violència de Gènere a Brussel·les. És vocal de la Dona a l’Ateneu de Tarragona. Hem compartit taules rodones i tallers dins de la Causa Internacional Cooppel per la Pau.

http://ec2-52-214-166-223.eu-west-1.compute.amazonaws.com/naltros/Hay-una-legion-de-mujeres-de-40-y-50-que-la-crisis-saco-del-mercado-20170422-0020.html
https://www.tarragona.cat/serveis-a-la-persona/dones/fitxers-dones/altres/punts-de-llibres/maria-rosa-llurba

 Més adherits amb el nostre gran afecte.-

17.- Doctor Arcadi Oliveres, (*1945- RIP 2021)

Economista i pacifista. Va ser professor meu en Ciències Religioses, en economia i gobalisme, president de Justicia i Pau de Barcelona on també hi vaig ser soci.

Va està en la presentació del projecte de  la tesi Cooppel per la Pau, el dia 29 d’octubre de 2012, el dia 22 de maig de 2013 va donar suport al projecte federatiu Cooppel a l’Ateneu de Tarragona i a donat suport oral en diversos programes de ràdio “PriOreM PrioRat” a ràdio Falset.

El projecte de la Causa Cooppel per la Pau va ser presentat per primera vegada el dia 29 d’octubre de 2012 en un acte presentat per en Josep Sánchez Cervelló, i acompanyat al final per n’Arcadi Oliveres a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV i el mateix Arcadi Oliveres el 22 de maig de 2013 va lluir la presentació del projecte de la Federació Cooppel a l’Ateneu de Tarragona. I es va reconèixer internacionalment el dia 08 de juny de 2017 en la trobada a Andorra la Vella a la Biblioteca Nacional i a la parròquia de sant Esteve gràcies a l’arxipreste de la Vall d’Andorra Mn. Ramon Sàrries

Altres persones destacades:

18.- Doctor Josep Sánchez Cervelló, memòria històrica, catedràtic d’història contemporània.

19.- En Antoni Coll i Gilabert, exdirector Diari de Tarragona, escriptor i conferenciant, president de la Fundació Bonanit de Tarragona

20.- En Paco Zapater Esteban, advocat, protector dels Drets Humans i embaixador de les Oliveres Mil·lenàries del Montsià, ens ha acompanyat en taules rodones a favor dels drets de la ciutadania  i de la justícia a l’Ateneu i en el món veïnal.

21.- In memorial. Josep Maria Tarrasa Alvira, (* 1913- RIP 1996)

Fou president honorífic de Ceradai entre 1992-1994, presidia els actes solemnes del principi d’any de la nostra CERA-RÀDIO promotora dels programes setmanals “ So de Lluna” a ràdio sant Pere i sant Pau, emissora municipal i “La Poma i la Plastilina” a Tarragona Ràdio  amb la participació de persones adultes i d’infants. Va morir el 20-03-1996. Enterrament funeral a la parròquia de sant Joan de Tarragona.

22-23-24.- Agraïments a institucions. Referents del Col·legis Oficials de Psicologia de Catalunya delegació a Tarragona, de Pedagogia delegació a Tarragona i de Metges de Tarragona (COMT) 1913-1919

 25.- Jaume Sabaté Alentorn ( * 1926- RIP 2017) i una llista de persones destacades

Altres persones que han participat en es jornades anuals a Tarragona com En Xavier Jou (Fiscalia), En Joan Perarnau (Magistrat) entre altres així com les persones que han signat el llibre d’Honor de la Causa. Concerts In Memorials (CiM) organitzats a arreu de Catalunya, Madrid i Andorra, amb Jordi Català: 

Modest Gené (2007, 2014), Raül Abril (Porrera, 2013), Joan Baptista Manyà Alcoverro, (Gandesa, 2016); Assumpció Lapeira ( Intent 2015) https://prioratdigital.wordpress.com/2010/06/08/en-record-dassumpcio-peyra-ametller-1924-2010/. A Tortosa, Bot, Horta de sant Joan, Lleida, Barcelona, Andorra la Vella (Principat d’Andorra), Cabacés, Cornudella, Margalef, Falset, Vilanova d’Escornalbou, Riudecanyes, l’Aleixar.

Jaume Sabaté Alentorn (+2017) Homenatge local 2016 a “El Lloar”, proposat de ser fill il·lustre de la comarca, altres pendents com a Jaume Sabaté Sanahuges (Falset), i altres com a reconeixement públic fet: Cafè Vernet de Margalef, lloc de trobada més que centenària (2018)

Més l’impulsor, que en puc facilitar les seves referències de full de serveis com del full de ruta. Josep Maria Ferran i Torrent Promotor i responsable de la tesi Cooppel 2022 “Valor Familiar”

 

Cabacés (El Priorat), al peu de Montsant, dissabte, dia 09 de gener de 2021

 

 

 

ES.- La família protagonista y fundamento social, cultural, científico y educativo de la sociedad y de la economia. Se trata de proponer la plataforma Cooppel de estrategias de apoyo motivacional y técnico educativo relacional a las persones y a sus familias. Y observar, analizar y valorar los beneficios, los efectos y el impacto en el entorno cercano. Se trata de contactar con personas y consultarles el Valor Familiar e invitarlas a comprovar lo que supone la pràctica del Cooppel en família o en el grupo de amistades.

CAT- La família protagonista i fonament social, cultural, científic i educatiu de la societat i de l’economia. Es tracta de proposar la plataforma Cooppel d'estratègies de suport motivacional i tècnic educatiu relacional a les persones i a les seves famílies. Tot observant, analitzanti valorant els beneficis, els efectes, les satisfaccions i l'impacte en l'entorn proper. Es tracta de contactar amb persones i consultar-les el Valor Familiar i convidar-les a comprovar el que suposa la pràctica reflexiva del Cooppel en família o en el grup d’amistats.

EN- The protagonist family and the social, cultural, scientific and educational foundation of society and the economy. It is about proposing the Cooppel platform of motivational support techniques and relational technical education to people and their families. And observe, analyze and assess the benefits, effects and impact on the immediate environment. It is about contacting people and consulting them about Family Value and inviting them to check out what Cooppel is all about as a family or group of friends.

 

de © Josep Maria Ferran i Torrent

25.- Josep Maria Ferran i Torrent amb l’informe de les raons formatives, professionals, associatives i d’investigació-acció educativa i psicopedagògica que es pot sol·licitar a info@cooppel.org  o what’s 619 79 39 69

http://www.territoriscreatius.cat/usuarios/detall/162/josep-maria-ferran-i-torrent/

Full de serveis i raons associatives resumit, tenim actualitzat en PDF.

https://www.facebook.com/josepmaria.ferrantorrent/posts/10216869403384507


N'Arcadi Oliveres (RIP) va ser el primer en donar suport públic a la Causa Cooppel per la Pau, ja des de la seva idea i projecte de tesi en el 2012 a la sala de Graus del Campus Catalunya. 29-10-2012


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024