71.- Dia de la Justícia de Catalunya a Cambrils: Un pas endavant de cara a la mediació i la prevenció en primera instància municipal.-

Dia de la Justícia de Catalunya a Cambrils 2021

És un dia anual que es celebra en un municipi diferent cada any, és la segona vegada després de l'any que es va fer a Tarragona que assistim, enguany a Cambrils, al Dorado.

A nivell de la investigació que portem és un pas endavant de cara a la mediació i la prevenció en primera instància municipal siguin pobles, viles o ciutats.

La nostra implicació:

Portem des de 1990 fent mediació voluntària professional de l'ensenyament  i des de 2000 mediació voluntària veïnal a nivell de ciutat de Tarragona.

Des de 2007 elegit Jutge de Pau Suplent a Cabacés i l'any passat elegit titular.

En el 2017 vam posar en marxa l'Agència Drets Humans i de la Natura a Tarragona ciutat i al Priorat, enguany elegit vocal Drets Humans i de la Natura de l'associació Prioritat el Paisatge del Priorat Pro Patrimoni de la Humanitat i el dia 01 de juny passat es presentà la primera oficina presencial de Drets Veïnals.

Més info:

https://novaavecvergedelcarmetarragona.blogspot.com/2021/05/12-dimarts-dia-01-de-juny-les-7-hores.html

L'actuació amb totes les parts implicades ha de ser prevencionista, resolutiva i restauradora amb la implicació comunitària tant en la resolució de conflictes, com en processos de participació com de festes.

A Tarragona ciutat col·laborem amb l'Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) dels Mossos i de la Guàrdia Urbana i al Priorat amb l'ORC dels Mossos del Priorat.

La participació a l'acte:

Molt interessant els discursos i les persones homenatjades:

Es tracta de premiar el mèrit i l’antiguitat dels socis i persones i institucions que hagin contribuït al desenvolupament de la Justícia de Pau.

Van assistir personalitats del món polític, jurídic i judicial.

Més de 250 persones a l'acte i 190 comensals

El lliurament de les distincions va tenir lloc l’Hotel Resort Estival El Dorado de Cambrils a les 13.00 h. Seguidament hi va haver un dinar de germanor al mateix complex.

Es seguiran els protocols i normativa vigent segons indiquin les autoritats sanitàries en relació amb les mesures preventives i organitzatives per tal de prevenir el risc de contagi del coronavirus SARS-Cov-2.

Es podia quedar a dinar. 45 euros/comensal


A nivell de contactes:

Per la nostra part vàrem contactar amb persones com el president de l'associació, membres de la Junta, altres amistats: Xavier Ten, Palmira Güell, Fernando Rico i Eusebi Campdepadrós entre altres assistents a l'acte.

Vam proposar fer una trobada de Justícia i Mediació a nivell de la comarca del Priorat. També oberts a participar amb les Terres d'Ebre.

Important el discurs de tots els participants però el nostre president va destacar la situació actual legislativa i el paper que fan els Jutjats de Pau de Catalunya, en la nostra història i sobre tot de cara el nostre futur.

Fotografies i vídeo clic de record de la trobada i del dinar.













Video clic sobre l'ambient de l'entorn i de la trobada





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024