55.- ATENEU de Tarragona. Reelegits per quatre anys més (2021-25) i en marxa la presentació del nou llibre de Jordi Català.-

 Reelegits per quatre anys més (2021-25) i en marxa la presentació del nou llibre de Jordi Català. 

El dia 07 d'octubre a les 19 hores reiniciem la presencialitat amb una conferència Cooppel TED.-

2021, XXX aniversari d'estar associat a l'Ateneu de Tarragona.-

El 1991 vaig anar a l'Ateneu de Tarragona a fer una conferència sobre educació invitat per Josep Guirado i el president Antoni Panedès. Josep Guirado era mestre i  estava jubilat, era el meu assessor en el camp associatiu del professorat, que allavors jo era president i Antoni Penedès em va invitar entre 1987 i 1990 quan era secretari de la Junta de Personal Docent No Universitari de Tarragona. Després de la xerrada em vaig afiliar a l'Ateneu de Tarragona i cada any he anat a donar una conferència.

Va ser en el 2012 que vaig presentar el projecte de tesi avui coneguda tesi Cooppel per la Pau, el 29 d'octubre presidida per Arcadi Oliveres. I el curs 2012-13 a l'institut Antoni de Martí i Franquès i a l'Ateneu vaig organitzar tallers per a pares i mares amb menors d'edat per aprendre el Cooppel. I el 22 de maig Arcadi Oliveres va presidir amb una xerrada-col·loqui sobre el seu tema de la justícia, el projecte de la Federació Cooppel, que ara estem estudiant la seva perspectiva ESS de negoci o de benefici laboral en IMPULSA de l'Ajuntament de Tarragona.

 

 Avui assemblea on som reelegits amb el president Jordi Freixa i la Junta Directiva.

En el 2017 vaig entrar a la Junta com a vocal d'Humanitats i Cooppel per la Pau. Ara amb la nova vocalia d'Humanitats, Drets Humans  i Causa Cooppel per la Pau.

Ben aviat presentarem l'Oficina de Drets Culturals, a l'Ateneu de Tarragona, el passat dia 1 de juny vàrem presentar l'Oficina de Drets Veïnals en l'associació de veïns i veïnes Verge del Carme de Tarragona
L'Oficina de Drets Veïnals es tracta tot el referent de Drets Humans en relació a la vida veïnal, els drets a les iniciatives veïnals i les responsabilitats comunitàries, així com la convivència i les actituds cooperatives, mentre que l'Oficina de Drets Culturals tracta més els Drets Humans en relació a la creativitat i a la comunicació, els drets d'autoria, la llibertat d'expressió i les responsabilitats. 

Un altra fet estrella serà presentar el nou llibre de Jordi Català a Tarragona  i organitzar concerts Cooppel per la Pau amb Jordi Català pels pobles i ciutats.




En el proper dijous dia 7 d'octubre a les 19 hores, J.M. Ferran inaugurarà el curs Causa Cooppel per la Pau, 2021-22 a la sala d'actes de l'Ateneu de Tarragona, amb una exposició oral tipus "Cooppel-TED" i després col·loqui amb tots els presents.

En què ens ha canviat la pandèmia?.

EL NOU FULL DE RUTA DE LA CAUSA COOPPEL PER LA PAU 2023

NOTA DE PREMSA:

Benvolguts i benvolgudes:

Em plau enviar-vos una crònica i fotografia de família de l’acte que et detallem tot seguit, per a la vostra constància i/o publicació (si s’escau) als vostre mitjans de comunicació.

 

JORDI FREIXA I QUEROL, reelegit PRESIDENT DE L’ATENEU DE TARRAGONA 2021-2025.

 

Dilluns, 20 de setembre de 2021, va tenir lloc a la seu social de l’Ateneu de Tarragona, l’Assemblea general de socis i sòcies, en sessió extraordinària,  per a elegir el seu president.

Amb una única candidatura presentada, la del soci Jordi Freixa Querol, es va aprovar, per unanimitat de tots els presents, la seva reelecció per a la temporada 2021-2025.

Amb en Jordi Freixa a la presidència per quarta legislatura continuada, es presenta amb molta il·lusió i ganes de seguir el projecte cultural i d’associacionisme del territori, acompanyat de la Junta directiva de la legislatura anterior al complet.

Amb el lema que vam embrionar a conseqüència de la COVID-19 “La voluntat associativa dels ateneus és una arma de defensa en moments de dificultat”, ens reconeixem i valorem com a teixit sociocultural de Catalunya i volem continuar sent-ho i amb això, el nostre president aposta pel futur de l’entitat per a millorar el nostre lloc en l’espai cultural de Tarragona i del País.

 

Jordi Freixa i Querol, president

Josep Francesc Ferrer i Val, vicepresident i tresorer

Ester Pagès i Barrera, vicepresidenta i secretària

Ramon Roselló i Gili, vocal de Lletres

Rosa Llurba i Caparó, vocal de la Dona

Carme Bernad i Domènech, vocal Artística

Elisabet Castell i Mallafré, vocal de Joventut

Josep Maria Ferran i Torrent, vocal de les Humanitats, Drets Humans i Causa Cooppel per la Pau

Gerard-Felip Carné i Tuset, vocal de Relacions Institucionals adjunt a la Presidència

 

Gràcies d’antuvi per la vostra atenció. Salutacions cordials.


Ester Pagès,

Secretaria i suport administratiu.



Diari de Tarragona   22-09-21




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024