19.- Necessitem expertesa teòrica, reflexiva, activa i pragmàtica sobre iniciatives solidàries.-

 TOT PER SI ET PUC AJUDAR

Revisat dia 19-03-21     Dia de sant Josep, dia del pare.

Un dia com avui fa 61 anys vaig entrar a l'escola de les monges del convent de sant Josep del meu poble l'Aleixar, encara no tenia tres anys i des de aleshores he estat a l'escola, col·legis, instituts, universitats com alumne i després com a professor o ponent i fins i tot com a jubilat professional segueixo de col·laborador voluntari.  En solidaritat no em puc jubilar i és a l'escola on vaig aprendre la manca de necessitats socials i personals.


I.- Presentació.-

Necessitem expertesa teòrica, reflexiva, activa i pragmàtica sobre les nostres iniciatives solidàries.-

"Tinc l'obligació moral de donar-me a conèixer i ajudar als demés en tot el que pugui. No té sentit jubilar-me en solidaritat mentre tingui salut i ho pugui fer".

"Podem ajudar a aquell que vol ser ajudat o li ajudem a entendre que el podem ajudar". 

https://agendaanims.blogspot.com/2021/03/18-la-targeta-digital-associacionista.html

Si identifiquéssim els problemes de relació en el matrimoni, en la feina i en les associacions i poséssim en marxa processos de mediació efectius i competents ens evitaríem molts conflictes. Lo important és la autoritat moral, els valors dels acords positius i les normes com els estatuts i els reglaments i fer-los servir amb humilitat, servei, escolta activa i empatia. Cal donar cara als poders fàctics per a defensar els Drets Humans i si es fa en cooperació sempre es positiu.

Estudis i investigació-acció.- Reconeixement honorífic iberoamericà en aplicació en la conversa digital en XPERTIA entre 2000-2002 (en 2004 a Lima. El Perú). Màster amb recerca sobre les socioaddiccions  (URV) en el 2006 i també expert en iniciatives solidàries i en prevenció i mediació en associacionisme en crisi i analista en riscos de comportaments sectaris i totalitaris. Tesina sobre les conversions de les persones i de l'espiritualitat (santa Teresa de Calcuta) INSAF-Facultat de Teologia 2015, per això li dedico el projecte solidari C@LC. Estudis i investigació-acció com a cooperant de la UNESCO i d'ACNUR adherit als ODS 2030 de les Nacions Unides amb el pla "Cooppel per la Pau"

El silenci per resposta com la provocació és també maltractament ja que generen víctimes.

Per a impulsar una iniciativa s'ha de valorar els aspectes forts com l'interès i les necessitats a les quals serveix i que no es pot pagar o retribuir, els aspectes més febles, els riscos i les oportunitats, els recursos personals voluntaris disponibles i solidaris. I sobre tot els prejudicis i les supersticions que generen males actituds i formes en biaix. El no saber esperar i el voler anar de presa també és un maltractament que genera víctimes

Un dels camps que cal investigar per ajudar en la mediació i en la resolució de problemes i conflictes és la conversa per a detectar les maniobres, les manipulacions, els jocs de poder i els jocs psicològics que són més inconscients https://ca.wikipedia.org/wiki/Joc_psicol%C3%B2gic que tant de mal fan en les relacions humanes. A la fi són patrons fixes de conducta fins que no surt en la seva perjudiquen al grup o al col·lectiu. Van de savis i es consideren superiors i no respecten els pobres ni als malalts.

Més informació sobre jocs de poder:

https://www.quantumpsicologia.com/2018/06/11/coneixent-els-jocs-de-poder-part-i/

https://master-comunicacion.es/blogcomunicacion/los-juegos-de-poder-segun-claude-steiner/

Sobre jocs psicològics.

https://www.centreinsight.es/ca/blog/jocsparella/

https://acat.cat/ca/els-jocs-psicologics/

"Quan es fa impossible tenir una conversa, es fa impossible trobar solucions"

II.- Alguns plans, programes i projectes solidaris més destacats des del voluntariat social i cultural des de 1976 fins avui.-

Tinc experiència en iniciatives solidàries de projectes i associacionisme amb pressupost zero o cost econòmic reduït o al meu càrrec siguin desplaçaments, compra de llibres, dispeses de materials d'oficina, dietes en la participació en reunions o congressos, etc..-

1.- "Això...Aleixarenc".- 1976 presentació del projecte a l'abadia. Revista Això...Aleixarenc  1977-79. Revista feta a copisteria, clandestina, catalanista i reconeguda en el 2011 com a única revista de la transició democràtica d'Espanya amb Plena Llibertat d'Expressió. És a dir tot el que es tirava a tres bústies es publicava de forma mensual en 1977 i aperiòdica en 1978 i 1979.

2.- ALBAIN.- 1980-81.- ALBAIN. Programa experimental d'Alfabetització Bàsica Inicial per a joves. Experiència solidària amb treball de recerca sobre estadística i pedagogia experimental del curs pont de pedagogia de la UB a Tarragona, ara URV. Durant el Servei Militar Obligatori a Campamento de san Pedro de Colmenar Viejo i a Leganés Madrid. Atenent a més d'un miler entre reclutes i soldats.

3.- Ceradai.- 1986. Cofundació de l'associació Ceradai que en 1989 inicià l'agenda pública fins a l'actualitat. Inici en 1985 en la participació activa a simposis, jornades i congressos fins avui. En el 2000 entrem d'associats a les Xarxes Associades de la UNESCO i en el 2001 presents en la Federació Catalana de Voluntariat Social i presents a la Coordinadora de Tarragona. Enguany el XX aniversari.

4.- Assessorament a Professionals de l'Ensenyament.- 1987. Eleccions sindicals docents públics, primera força votada a Tarragona. !990 representació a Barcelona i Lleida. 1994 a Girona. Assessoro sobre temes docents i sobre prevenció i riscos laborals.

5.- Dos simpòsiums CIRIT.- En 1990 i en 1991. Els I i II simposis amb el suport de la CIRIT. Tarragona. UB. " Estudi i experièncias sobre la integració escolar a Catalunya" i sobre "Cultura i Materials Curriculars". Ceradai és una metodologia i un recurs a favor de la cultura inclusiva

6.- EUREKA.- 1992. Cofundació de l'associació EUREKA en perspectiva europeista fins a 1999, que ens sumarem a la campanya Tarragona Patrimoni de la Humanitat. Varem participar activament en el Congrés Internacional d'Arqueologia en 1995.  https://ccuc.csuc.cat/record=b7293079~S23*cat

7.- Assessorament competencial al professorat.- 1995 el Departament d' Ensenyament de la Generalitat de  Catalunya reconeix el sistema Ceradai en aplicació en la formació del professorat a efectes de mèrits i també l'apliquem en la preparació per competències a les oposicions docents.

8.- Assessorament i formació en la FAPAC Tarragona i Terres d'Ebre per a pares i mares. 1999-2009. 

9.- Avui CPM. Inici en els tallers en preparació al matrimoni bisbats de Tortosa- arxiprestrat T. Ebre i Priorat (2000-02) i Tarragona (1999 fins a l'actualitat)

10.- Atenció en Suport Motivacional a les persones.- Atenció presencial al barri (2000-2004) i a les Llars Municipals (1990-2002) i telemàtica a XPERTIA entre 2000-2002, atenent globalment  a més de 10.000 persones. Aquesta atenció encara està activa en els nostres dies.

11.- Projecte Cooppel per la Pau.- 2012.- Projecte i iniciativa solidària de la Causa Cooppel per la Pau, presentació a Madrid en 2014 en una ponència dins d'un congrés internacional de Psicologia Humanista i Anàlisi Transaccional, Madrid en el Cercle Català i a Andorra 2017, com a Internacional. Amb el sacrifici de la llicència d'estudi no retributiva de sis mesos en 2017 com assumptes propis, quan abans les llicències d'estudis eren retributives. Seguim com a professor emèrit i honorífic col·laborador amb "Educació" des de 2017, institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona. Cooppel per la Pau a favor de l'Èxit Escolar en suport al PAT i en activitats extraescolars.

https://agendaanims.blogspot.com/2021/02/11-oferta-curs-proper-2021-21-portes.html

12.- Priorat.- 2019.- Presidència del Centre d'estudis del Priorat, amb una reestructuració nova i l'edició de la revista del Priorat en 2020 "La Portadora" Núm. 4. Posta en marxa en el 2020 del Fòrum Drets Humans i de la Natura del Priorat.

https://agendaanims.blogspot.com/2021/03/14-josep-maria-ferran-sofereix-candidat.html

13.- Observatori i Oficina Virtual de Drets Humans.- 2020.- Observatori, anàlisi i interpretació comportamental i de productes a les xarxes socials i oficina virtual de Drets Humans a Tarragona i al Priorat.

14.- Tarragona, ciutat.- 2021.- Posta en marxa de l'Observatori i Fòrum Drets Humans Tàrraco en 2000. Secretaria de comunicació des de 2019 de la Federació d'associacions veïnals Centre-Eixampla i Nord (Segle XXI) de Tarragona. Presidència en emergència i en funcions de l'associació veïnal Verge del Carme dels Districtes Centre i Eixample de Tarragona, des d'una perspectiva a favor de l'empoderament econòmic, social i cultural de l'AAVV i dels barris de Tarragona. Estudi i investigació -acció de l'impacte de la futura normativa municipal dels Consells de Districtes i Pressupostos Participatius. 

https://tarracooppel.blogspot.com/2021/03/15-laavv-verge-del-carme-de-tarragona.html

15.- Vida Creixent.- 2001-2021.  Enguany XX aniversari. En 2001 inicio suport tècnic i motivacional a Vida Creixent de Tarragona en la secretaria general i en el 2018 passo al servei de la coordinadora en atenció a persones de més edat i a grups parroquials. En atenció als pobres, malalts i més necessitats de la gent gran.

16.- Centres de Preparació al Matrimoni en Espanya. CPM. Des de 2018 matrimoni president en Espanya. Previsible fins a 2022. Foment del C@LC i de les relacions amb la CEE.

17.- C@LC. 2018.  Des de 2015. Tesina sobre l'espiritualitat i la constant conversió de santa Teresa de Calcuta. En l'actualitat estudi servei sobre la importància de la conversa activa i la lectura catequètica en l'apostolat en apropament al proïsme.

Totes les afirmacions aquí exposades tenen acreditació, certificacions i testimonis com proves com articles de la premsa, fotografies, etc.

NO DEFALLEIXIS, BUSCA LA TEVA AJUDA I TINGUES CURA DE L'AMISTAT VERITABLE I NO ESTARÀS MAI SOL. ÉS UN LLARG CAMÍ PEL SENTIT DE LA NOSTRA VIDA


I si en ocasions et trobes sola sempre tindràs el que és sol també i a la vegada són tres persones. Ens ho va ensenyar Jesucrist i ens fa memòria en cada Eucaristia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024