10.- Què passa en el món de gènere?.-

 


Un estudi obert d'investigació-acció sobre la qüestió de gènere.-

Cal fer una anàlisi de la situació actual i si com investigador psicopedagògic activista he de dir un principi, l'home i la dona tenen formes mentals bipolars, oposades, complementàries i sumatives entre si, molt potents però a la vegades opositores i destructives de les relacions si no es sap gestionar bé. 

Durant milions d'anys els talents home-dona s'han complementat amb tasques diferenciades i en la divisió de l'ocupació. 

Des de la tribu i la cova, hi havia una diferenciació especialitzada radical, la dona en la cura i l'home en la caça i en la guerra per la supervivència. 

Ara a mateixa ocupació precisa veure el món d'una altra manera en cas contrari es genera crisis que si som capaços d'entendre les diferències genètiques i biològiques cal avançar cap a l'equitat i la igualtat.

En això hi han dues respostes oposades la del sentit comú cooperatiu, actiu i compromès com a persones  versus les posicions com els radicalismes ideològics o la rutina, en el passivisme de la indefinició i de l'anar fent.

Dis-me que converses, et diré que ets. Per la conversa entre les persones podem veure els valors i els valors fan que siguem el que som, construïm la identitat, el concepte de pertinença, etc..

Gràcies per exemple a la visió de les noves aportacions en Teologia i en la Pastoral de l'Església del papa Francesc ens obre noves perspectives de compromisos laicals com la C@LC, La nostra Calcuta de casa nostra i del nostre cor.-

El respecte a les persones és la clau com a persones 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024