247.- Reunió de jutges i jutgessa de pau a Altafulla . 21 de setembre de 2024.-

 

Fina, J.M. Ferran, Cati, J. Fernando i Carme


Reunits avui dissabte dia 21 de setembre de 2024 a les 11 hores a la seu del Jutjat de Pau d'Altafulla, per a tractar diversos temes al voltant de la tasca del jutjat i de la coordinació a nivell de Catalunya de l'associació ACPJ..

Assistents:

José Fernando Rico, jutge de pau de l'Aldea sost-president segon  i Carme Vives, jutgessa de pau d'Altafulla i vocal de la Junta de l'Associació Catalana Pro Justicia (ACPJ) reunits amb Josep Maria Ferran, soci de l'associació i Jutge de Pau de Cabacés.

Acompanyats de les esposes

Primer s'analitza la situació actual, la diversitat de funcionaments dels Jutjats de Pau, Amb el tret comú de la imparcialitat i la independència política en la seva execució. 

ES FAN LES PROPOSTES SEGÜENTS DE CARA A LA PROPERA JUNTA DIRECTIVA DE L'ACPJ.-

Es proposa Ferran col·laborar amb la Junta Directiva de l'ACPJ en les tasques que es concretin, proposar un taller en les properes jornades de mediació de Tarragona ( mes de novembre-desembre 2024) per donar a conèixer l'ACPJ i la tasca dels jutjats de pau. També se us invitarà en les jornades per si es interessant assistir al personal associat.

Es debat i s'acorda celebrar jornada de trobada de jutges i jutgesses de pau de Catalunya Sud (Terres Ebre, el Priorat, Camp de Tarragona, Conca de Barberà) pel dissabte dia 18 de gener per exemple a Vinebre ?, com a esborrany amb horari de 10 a 13 hores, amb dinar a un restaurant local.

Programa proposat:

10 hores acollida

10,15 hores benvinguda per part de la Junta i d'autoritats com el delegat de justícia a les Terres d'Ebre i alcaldessa.

10,30 hores. Perspectives de futur dels Jutjats de Pau. (Rico i Vives)

10,50 hores. La tasca de mediació dins del marc d'atenció a les persones, reconciliació i ADR (Centre de Mediació de Catalunya) (Ferran amb altres)

11, 10 hores. Informació tècnica DICIREC versus Inforec. (Rico)

11,30 hores. Petit descans per a conèixer-nos

12,00 hores. Recollida de qüestions i casos. Distribució per grups de quatre o cinc amb portaveu. Debat. Exposició de cada grup i diàleg general i conclusions. Es podria demanar abans de la jornada que s'enviin qüestions o casos a tractar. Farem una dinàmica participativa. (FINA dinamitzaria)

12,45 hores Resum de la jornada. Destacar les tasques vigents dels jutges i les jutgesses i la seva labor imparcial en atenció a la ciutadania.

13 hores Cloenda

13,30 hores dinar (opcional, amb reserva prèvia, 15 dies abans de celebrar la jornada). Es dirà menú, número de comensals i preu del dinar) Es pot fer un preu redonit de tota la jornada. A estudiar.


S'acorda porta per part dels dos membres d ela Junta Directiva a la propera reunió aquesta proposta. En el cas d'aprovar-se Ferran iniciaria les gestions de contacte amb autoritats junts amb Rico i Vives, la reserva de la sala d'actes i del restaurant. 

Sense més a tractar s'aixeca la sessió a les 13 hores.


Altafulla, dissabte dia 21 de setembre de 2024











Vista del casc antic d'Altafulla, amb monuments, gran patrimoni històric local

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

242.- Celebrarem els 35 anys de ràdio local a l'Ateneu de Tarragona.-