226.- Consulta de la premsa, entrevista en la seu de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV i visita Cooppel de l'ONADA.-

 1.- El passat dilluns va sortir l'opinió al Diari de Tarragona sobre la marxa dels barris.



2.- Avui dijous dia 22 de febrer he tingut una entrevista en la seu de la Càtedra de l'Habitatge de la UNESCO de la URV.

 Amb Héctor Simón, director de la Càtedra UNESCO  d'Habitatge i Santi Ariste, investigador social i de mercats.

EN RESPOSTA A LA PROPOSTA A LA CIUTADANIA I AL MÓN VEÏNAL DE LA CIUTAT

Ens posem en contacte amb vosaltres en relació a un projecte europeu (https://futuresilience.eu) que ens han donat i que aborda la problemàtica de l'accés a l'habitatge a la ciutat de Tarragona, amb un èmfasi especial en les situacions de sensellarisme ocult, que englobaria per exemple el fenomen de l'okupació, la sobreocupació, l'infrahabitatge o el lloguer no declarat o el fet de compartir forçosament amb d'altres persones, o l'amuntegament de persones (també s'hi inclourien els habitatges buits). La idea seria obtenir dades i evidències empíriques sobre tot això en una primera fase. Això servirà de base per conèixer aquesta realitat a la ciutat, dibuixar diferents escenaris i recomanar polítiques enfocades a abordar aquesta precarietat habitacional. Treballem colze a colze amb l'Ajuntament de Tarragona i està previst que hi hagin dos o tres reunions en el marc de la Taula de l'Habitatge. La idea és visibilitzar aquesta situació, donar veu a aquells que l'estan patint, alhora d'intentar trobar sol·lucions.

He participat com a membre de la Junta de la Federació AAVV Segle XXI, com a membre de la coordinació de Tarragona de la Federació FCVS d'entitats socials, com a vocal de l'Ateneu de Tarragona i com a director del programa Cooppel de l'institut Martí i Franquès, impulsor de la Causa Cooppel per la Pau.


Hem parlat de la proposta del projecte que sempre ha de tenir la mirada en el benefici de la ciutadania i del veïnat.
Hem aprofitat l'ocasió de gravar la donació de la veu del Director  de la CUH al programa mensual col·laborador de ràdio Falset. "Priorem Priorat", que dirigeixo des de 2008.

Més info sobre la CUH de la URV.

https://housing.urv.cat/

https://housing.urv.cat/portada/presentacio/investigadors/

3.- Visita Cooppel mensual del Centre de Dia ONADA de Tarragona.

Salutació, entrevista i conversa a set persones grans i de més edat i hem dirigit tres laics, amb dues laiques la Celebració de la Paraula i Comunió.-

En aquesta avui dedicat a la Càtedra de sant Pere, al papa Francesc i pel Sínode, així mateix una pregària pels sacerdots Mn Emili que està a la república Dominicana on la patrona és la Senyora de l'Altagràcia i Mn. Marcus que es troba al Brasil.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024