225.- Ja podem expressar públicament i científicament que és el Cooppel?

 Marca pública.-

Solidaritat Internacional COOPPEL

Es presentarà en tots els actes públics, en tots els actes de formació Cooppel i d'atenció a les persones, a les famílies i a les associacions. Per ara el que tenim previst en el mes de març és la visita Cooppel al Patrimoni Mundial de Burgos (UNESCO)  i en la propera jornada de la seu d'Urgell de pedagogia previsible per a 2024 (SCP-IEC)

Tenim codi científic i ètic 

Ja podem expressar públicament i científicament que és el Cooppel?

SÍ  COOPPEL

Cooppel: és l'acròstic i la marca de la Pràctica d'Ensenyar Lúdicament ( ensenyar jugant, primer s'aprèn i després s'ensenya) (PEL)  pel sentit comú del record cooperatiu. 

Creació.-

Model investigat i dissenyat pel psicopedagog Comentalista català: Josep Maria Ferran i Torrent principalment entre el 2011-2024. Conegut més pel nom "Ferran jm de la Cooppel".

El seu activisme social i cultural ha estat entre el 1976 fins l'actualitat.

La Causa Cooppel per la Pau és la campanya permanent de donar a conèixer la pràctica Cooppel i els seus beneficis. 

Respon al com del lema de la UNESCO: Construir la Pau en la Ment de les Persones. Aplica a la pràctica el Disseny Universal dels Aprenentatges (DUA) i de cara als ODS 2030.

Com a model sistèmic inclusiu personalitzat dona atenció a totes les persones i en totes les edats, a totes les famílies i més concretament amb menors d'edat i a les associacions legals o legítimes trasnparents. 

Ho fa per mitjà d'estratègies tècniques holístiques educatives relacionals (ESTHER) amb la conversa amiga i la lectura comprensiva significativa

Inspirat en Paulo Freire i en la pedagogia moderna i amb el premi Nobel Richard Feynman. 

Aplica la Neurociència, les diverses psicologies i en més concret la teoria de la psicologia del PASS de DN CAS i la pedagogia de Kieran Egan de la Imaginació creativa.

El Cooppel es centra en considerar la ment humana com a Intel·ligència Solidària (analògica i natural) (IS) (és com un mòbil amb autoritat) davant la nostra utilitat, els seus riscos i els perills que presenta la Intel·ligència Artificial (IA).

És un sistèmic inclusiu, parteix de cada persona com a realitat singular i única, de la consciència de les seves competències i limitacions, de la seva creativitat i de les seves produccions, del seu món relacional contextual i l'ús dels recursos i entitats del seu entorn físic i digital i el que ho fa diferent, rellevant, genera estima i és molt familiar és tenir consciència de com neuroaprenem cadascú i les nostres potencialitats per a iniciar l'entrenament neuro-tecno.sensorial ENTS.

La seva viabilitat actual és l'aprenetatge servei (APS) lliure i empoderador, el voluntariat social i el servei comunitari. Social investigació Civil (SiC).

Obre la possibilitat a crear equips i clubs Cooppel i federa-se a la Federació OLiVER Cooppel 


La Intel·ligència Artificial mai podrà ser solidària.

Comentalista: 
Considera i viu que el coneixement és fonamenta amb el llenguatge i en el com es genera des de l'experiència, és la pràctica reflexiva i és compromès en la Action Research en els comentaris del com funciona la nostra ment pel sentit comú cooperatiu.
S'aplica en el com funciona la ment per mitjà l'aprenentatge de la lectura i de la interpretació personal sensoneuronal de la transautoritat mental ( del com iniciem les nostres decisions o formes neurosensorials (FaVoR). 
Les persones hem de tenir autoritat sobre la nostra pròpia ment i per això cal l'entrenament ENTS (amb les neurotècniques sensorials). Inspirat en la PNL, EFT i EMDR entre altres
 Els efectes està en el neuroaprenentatge de la vida i de l'aprendre a aprendre en el sentit vital de l'existència i del sentit de la neurosupervivència.

Epistemologia. Filosofia. Activisme pacifista silenciós. Filoperiodisme. Literatura. Escriure Arguments Comentalistes, etc.

Estil de vida Comentalista Filoperiodista, raó de viure, Ikigai.   Cooppel raó de veure pel sentit comú i pel seny en cooperació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

242.- Avui hem celebrat els 35 anys de ràdio local de Ferran de la Cooppel a l'Ateneu de Tarragona.-

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

249.- Iniciem un nou curs de conversa pel record a la residència assistida SUITE de Cambrils