140.- Destacar les accions positives és també cultura de seguretat ciutadana.-

Aquesta tardor avançarem en la tesi Cooppel per la Pau i en l'estudi col·lectiu i compartit, en la investigació acció en la identitat, en la pertinença i en la participació ciutadana veïnal, cultural, educativa i voluntària social en la ciutat de Tarragona i en el Priorat.

Destacar les accions positives de les persones és també cultura de seguretat ciutadana.-

Cal un protocol clar i efectiu.

En el cas de Tarragona destacar el bon comportament d'una persona sense sostre ( Vegeu nota núm. 1 de sota al final) ens invita a reflexionar a seguir un protocol a la ciutat:

1.- Identificar persones i iniciatives solidàries entre el veïnat i donar-les a conèixer com barri i com a ciutat. Comprar al barri i participar en les comunitats de propietats coordinant-se amb les associacions veïnals

2.- Identificar punts i indrets que cal actuar a nivell municipal com la neteja, sorolls evitables, ambients de risc, etc i comunicar-ho a les autoritats per telèfon o per l'aplicatiu corresponent.

3.- Reunir-se, dialogar  i si el problema en qüestió no es resol cal manifestar-ho.

4.- Cal expressar-ho públicament i a la premsa en el sentit que és per a motivar solucions a les autoritats i mostrar al veïnat que estem fent el que podem. Cura amb els sensacionalismes i amb les notícies incompletes

5.- Cal tenir cura de no estigmatitzar o etiquetar indrets o zones. Pot provocar una desvalorització, qui vol comprar, viure o crear un negoci en un lloc que és conflictiu?.

Resumint ser ferms i anar el veïnat unit és la clau seguint un protocol per a desenvolupar la identitat fent activitats culturals col·laboradores en els barris, això promou els sentiments de pertinença al barri i a la ciutat i la participació en general.

Per la meva part a més de les tasques responsables associatives  cooperaré en actes culturals, congressos, trobades, manifestacions, concentracions, etc a la fi de potenciar solucions i desenvolupar l'estudi i la tesi de la Causa Cooppel i treure'n conclusions.

Els valors d'identitat, de pertinença i de participació es viuen en fets però també en el llenguatge inclusiu. 

Som Tarragona ciutat. Tarragona ciutat ponent, Tarragona ciutat Llevant, Tarragona ciutat Centre, Tarragona ciutat Eixample, Tarragona ciutat Nord, etc. La ciutat som totes les persones i tot el municipi. Hem d'evitar el llenguatge segregador i no inclusiu.

Parlar-ne de tot sempre és positiu, escoltar, discernir i a la fi caminar junts.

Entre tots hem de crear ponts, amb esforç i amb suport motivacional.

Ferran jm. dirigeix el programa Cooppel de suport a les famílies de l'institu Antoni de Martí i Franquès, està a la secretaria de comunicació de la Federació veïnal Segle XXI (Tarragona Ciutat Centre, Eixample i Nord), en la coordinació de voluntariat social de la FCVS a Tarragona, vocal de l'Ateneu i vocal de mediació veïnal a l'AAVV Verge del Carme


(1) El cas de vetllar per una zona de la ciutat, la Sònia, una sense sostre que ajuda:

https://favtarragonanordeixamplecentre.blogspot.com/2022/10/50-alarma-en-lestacio-dautobusos-carrer.html


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024