105.- Els bancs calen que facin justícia en la seva atenció a la ciutadania.-

 

PER UN TRACTE JUST I HUMÀ

Els bancs necessiten més que bancs d'espera si volen donar una servei públic de qualitat. Josep Maria Ferran mostrant les tres targetes de bancs, a vegades et sents impotent i menys preat.

Més Tarragona, publicat dilluns dia 7 de febrer

https://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2022/02/07/si_hem_tractar_amb_maquines_necessitem_que_ens_facilitin_117492_1091.html

Instagram   POR UNA BANCA DIGNA (@una_banca_digna) • Fotos y videos de Instagram


REDACCIÓ NOTA DE PREMSA

L’atenció a la ciutadania per part dels bancs ha de millorar, és una qüestió urgent de drets humans emergents.-

El jubilat Josepmaria Ferran i Torrent està en la Junta Directiva de 24 associacions o federacions, on 10 són presidències, 12 vocalies  com a vocal i en 2 de secretaria, una de comunicació i actes i l’altra en acció social. Impulsa la Causa Cooppel per la Pau en el suport a les persones i a les seves famílies 2023

Més info

00.- PÀGINA OFICIAL PÚBLICA ÍNDEX dels BLOGS (POPIB) de la tesi de Josep Maria Ferran i Torrent.-: OFFICIAL WEBSITE.- OFFICIAL BLOG SITE. LIVE. Blog Públic Oficial ÍNDEX dels 28 blogs (POIB) d'opinions personals, fets i 24 raons associatives de la tesi Cooppel per la Pau de Josep Maria Ferran i Torrent. - (indexjmferrangmail.blogspot.com)

Facebook pàgina oficial     (20+) Josep Maria Ferran Torrent | Facebook

Instagram        POR UNA BANCA DIGNA en Instagram: “-Els bancs calen que facin justícia en la seva atenció a la ciutadania.- -L’atenció a la ciutadania per part dels bancs ha de millorar…”

La gent gran, en la ciutat i en els pobles així com les petites associacions ho tenim molt malament. Més encara el que ens passa en la gent gran a nivell personal com familiar és un tema de drets humans emergents molt greu.

De les 24 entitats, associacions, federacions, corrents, fòrums o moviment organitzat de voluntariat i sense afany de lucre, 15 necessitem dels bancs per a cobrar quotes i fer gestions, i  en quatre estic de president per tant pateixo de forma directa de la situació crítica dels bancs: associació veïnal Verge del Carme (AAVV del CARME) de Tarragona, Centre d’estudis del Priorat (CeP), Federació espanyola del CPM i Vida Creixent de Tarragona.

La situació ja és crítica per part del món de la gent gran, així també del món del treball com del món associatiu més proper i que precisa els bancs per a sobreviure pr a cobrar les quotes de socis i sòcies, com les comissions per pagaments com del manteniment.

Les propostes per a millorar són prioritàries màximes SOS:

LES PERSONES JUBILADES HAURIEN DE TENIR UN TRACTE AJUSTAT A LES SEVES NECESSITATS

A NIVELL GENERAL
1.- Oportunitat per a l'aprenentatge de les competències digitals: metodologia, tutorials en PDF, apunts, passos, etc., les signatures digitals, etc. Gestions amb l’administració, etc.

2.- Seients per poder esperar en els bancs i més quan són caixers exteriors al carrer

3.- Tenir referents professionals bancaris fàcils d'accedir i de consultar

4.- Més agilitat per a la cita prèvia

5.- Que es centrin a la gestió pròpia de la banca, sense ofertes de vendes com assegurances o altres productes de promoció, etc.

6.- I que quan ofereixen targetes gratis que compleixin, que no posin comissions quan menys t'ho esperes.

7.- Els horaris d’atenció específic que siguin clars i més seny en les comissions bancàries que per quasi tot es cobra.

LES ASSOCIACIONS LIMITADES D'UN CENTENAR D'ASSOCIATS ESTAN CONDEMNADES A DESAPARÈIXER

8.- El perill de desaparèixer associacions històriques petites i locals. Les comissions en associacions petites menys de 100 o d'un centenar d'associats estan en perill per les comissions que es cobren i per les dificultats de la gestió del cobrament bancari. La gestió de les afiliacions en les entitats, les altes i baixes, ja que entre comissions i la forma que es fa no sabem com les associacions poden mantenir els cobrament dels socis i tenim series dificultats

9.- Obrir noves formes per aconseguir diner en metàl·lic. Sobre tot als pobles petits per aconseguir diner en metàl·lic es podria en societats recreatives, cafès socials i culturals i ateneus si no se'ls cobres comissions podrien facilitar de forma discrecional diner en metàl·lic per targeta als seus socis i sòcies. Hi ha pobles i barris on tenen les seus bancàries molt lluny.

LES PERSONES AMB RISCOS DE SALUT I LA PANDÈMIA HAN FET QUE NO PUGUEM ASSISTIR ALS ACTES PRESENCIALS I LES CUES EN ELS BANCS ÉS UN ESPAI D'ALT RISC

I finalment

10.- Reconec que són treballadors i treballadores  i poden ser també explotades les que atenen als bancs per tant la critica es per als directius banquers els qui dirigeixen, que amés de preocupar-se dels seus sous, pensin en els demés. Podrien millorar l’atenció i gastar menys en publicitats i en vendre fum i atendre més a les persones, la millor propaganda és el boca a orella.

S'HA DE TENIR EN COMPTE QUE EL PRIMER I VERITABLE PODER ÉS LA SOBIRANIA DE LA CIUTADANIA I EL SEU TRACTE DIGNE I JUST COM A PERSONES

Donem suport a la campanya generalitzada de persones i d'associacions al voltant de la iniciativa de l'avi Carlos San Juan

El mensaje desesperado de un hombre de 78 años abandonado por los bancos llega a lo más alto - El Toro TV

 


Carlos San Juan, el jubilat que ha iniciat una campanya Change.org a nivell estatal


23 associacions i més de mig milió de signatures a favor del tracta digne i just de la banca 
ARA POTS SIGNAR, clica a sota



 
PLATAFORMA
 
PER UNA BANCA DIGNA PER A LA GENT GRAN

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024