33.- AGENT Investiga Drets Humans (AIDH): Josep Maria Ferran i Torrent reelegit per a cinc anys en la tasca directiva de l'Agència d'Invetigació en els Drets Humans i de la Natura (AIDHiN)del Priorat i de la ciutat de Tarragona.-
Agent Investiga Drets Humans (AIDH)
Des del voluntariat social
Es tracta de tenir-se confiança els uns amb els altres i en confiar en un mateix que podem fer les coses molt millor, ni que no siguin perfectes.
Identifiquem temes que no són atesos per altres persones, entitats o recursos, en cas de ser ja tractats t'orientem a aquests ajuts personals i institucionals que ja estan en marxa.
"L'Agència investiga sobre els Drets Humans i de la Natura. Sobre els Drets Humans s'escolta a les víctimes, s'observa, s'analitza, s'anima, s'interpreta i s'intervé en l'ajuda a les víctimes a que facin les seves reclamacions a on correspongui per a la defensa dels seus drets, de la seva dignitat i del seu honor. L'Agència opina, critica de forma constructiva, s'apropa, contacta, acull i acompanya però mai per iniciativa pròpia presenta cap denúncia per si mateixa, a excepció de casos de menors d'edat o de persones incapacitades que ho comunicarà en primer lloc als seus pares o família i en cas necessari a la Fiscalia corresponent. Sobre la Natura, les víctimes en són responsables els seus propietaris o les persones majors d'edat que els tenen en custòdia o tenen una relació de cura segons la Llei, es comunica en primer lloc a les persones propietàries o responsables i en cas necessari a persones responsables d'entitats de defensa de la Natura i en cas necessari a la Fiscalia corresponent".
"Volem conscienciar, ajudar a analitzar i a sensibilitzar a la ciutadania de la importància de la prevenció, de l'auxili al proïsme, dels drets personals i dels drets col·lectius i de l'interès social i deixar clar que els drets són en quan s'exerceixen, en cas contrari deixen de ser drets i són complicitats"
Reelecció.- Josep Maria Ferran i Torrent ha estat reelegit, fins ara era una prova des de l'any 2017. Serà pels cinc anys propers en la tasca directiva virtual de voluntariat de l'Agència d'Investigació de Drets Humans i de la Natura del Priorat i de la ciutat de Tarragona, que està constituïda per l'Oficina virtual i de l'Observatori de Drets Humans i de la Natura.-
Josep Maria Ferran i Torrent, conegut per "Ferran de" i en el món congressista científic per "Ferran i Torrent". Forma part de la Junta Directiva de 22 associacions, podeu clicar per veure la relació i la raó associacionista en el punt B.2.
Període 2021-2026
Ha estat avui dijous dia 22 de juliol de 2021. A les 11 hores.
A.- Qui són les entitats que formen directament l'Agència de Drets Humans i de la Natura?
Entitats, any de fundació entre parèntesi.
La formen persones que estan actives o són honoràries jubilades de professionals de la justícia, de la salut i de l'educació, a més de membres i responsables de Vida Creixent de Tarragona (1983), l'associació Ceradai enguany compleix 35 anys (1986), Centre estudis del Priorat (CeP) (2003), "Causa Cooppel per la Pau 2023" (2012), Associació veïnal Verge del Carme de Tarragona (1986) , Cooperis (2011) entre altres.
A més forma part des del mes de març passat de la Junta Directiva de Prioritat, associació de persones, entitats i recursos a favor del Paisatge del Priorat candidat a Patrimoni de la Humanitat, com a vocal de Drets Humans i de la Natura. Des del juny passat vocal enllaç de Tarragona de la Societat Catalana de Pedagogia Filial de l'Institut d'Estudis Catalans, Barcelona i vocal general des de 1998 d'AESPAT, "Asociación Española de Psicologia Humanista y Análisis Transaccional", Madrid.
Participa activament amb el Centre d'Estudis Jurídics Formació Especialitzada "CEJFE" i és soci de l'Associació Catalana Pro de la Justícia "ACPJ", fa atenció a la victima en Justícia a Tarragona i en el Centre d'Escolta Activa Aixopluc de Cambrils i exerceix de titular des de 2020 en el Jutjat de Pau de Cabacés.
Participa en el Moviment internacional Laudato SI (MiLS) i en el moviment internacional de Justícia Previsionista i Restaurativa (MIJPiR)
B.- Trets de l'Agència Virtual i Presencial de Voluntariat Social de Drets Humans i de la Natura.-
1.- Àmbit.- És extensible a Catalunya i Andorra. De moment concretament a la ciutat de Tarragona i a la comarca del Priorat. Degut a la pandèmia s'ha ajornat Andorra de forma presencial fins que es recuperi la seguretat.
2.- Compromís actual.-
És escoltar activament a les persones i tot seguit informar-les, orientar-les i si volen ser assessorades per a defensar-se els seus Drets Humans. Facilitem la negociació constructiva i l'empoderament a les persones en la llibertat i la responsabilitat. Tenim estable a nivell presencial des del dia 1 de juny passat l'Oficina de Drets Veïnals a Tarragona a la seu de l'associació de veïns i de veïnes Verge del Carme i properament per la tardor l'Oficina de Drets Culturals a l'Ateneu de Tarragona.
Més info:
https://agendaanims.blogspot.com/2021/07/32-informacio-orientacio-i.html
3.- Les funcions generals de l'Agència Investiga Drets Humans i de la Natura és:
1.- Observar les Xarxes Socials, els seus comportaments, la premsa digital i les ofertes formatives telemàtiques gratuïtes i les que ofereixen també formació gratuïta com a esquer a formacions comercials. Analitzar els coneixements que aporten i les habilitats així com els valors propis del segle XXI dels continguts de les esmentades xarxes.
2.- L'escolta activa a persones que sofreixen assetjament, coaccions, injúries i vexacions. Així com tota mena de maltractament com els jocs de poder i els jocs psicològics per raons jeràrquiques o entre iguals. Tolerància Zero Zero a qualsevol mena de Maltractament o de Violència.
3.- Observar el comportament personal, comunitari i associatiu de les persones per afavorir la concòrdia i la pau. En propostes de mediació i de cara a la negociació autònoma. Observar el comportament en les xarxes, en la premsa digital i paper i en el món analògic presencial i físic del dia a dia
4- Fomentar les actituds i el comportament positiu.- Hi han persones que en el món associatiu que degut a la forma que s'assumeix el contracte de compromís ocupen de forma permanent i durant anys càrrecs o serveis que haurien de ser renovats per la seva eficàcia i transparència. Hi han persones que és prenen aspectes de les seves tasques associatives com a propietat privada seva i de permanència sense límits. Cal concretar els compromisos en tasques concretes i en general cal veure que estem treballant de forma voluntària pel bé comú i deixar-nos de personalismes i de protagonismes no positius. Cal educar en que les tasques socials, de pastoral, culturals o associatives són tasques concretes i el que s'ha de primar és l'actitud disponible en actuar a favor de les necessitats i dels projectes on es fa falta. Fomentant sempre la iniciativa, el respecte i el compromís creatiu.
Cal educar i fer pedagogia pels valors de les persones, de les seves famílies i de les associacions.
5.- Estem en contacte amb les persones, entitats i recursos de la comunitat i de l'entorn proper i accessible de els persones i de els seves famílies. La importància del diàleg, de la conversa i de suport motivacional.
6.- Apreciació amb entrevistes a persones sanadores o de coneixements sobre herbes o formes efectives curatives , estudis dels fets amb anàlisi i investigació de casos sobre accions complementàries en els drets a la salut, en l'educació i en la justícia. Seguiment i donar l'opinió o donar a conèixer respectant la intimitat i les dades personals casos resolutius sobre problemes de salut, educació, justícia com en altres camps dels Drets Humans. Sempre en perspectiva complementària a la salut oficial i a la farmacèutica, mai alternativa. Això sempre queda a càrrec de la responsabilita de les persones consultants o que prenen les decisions.
7.- Identificar a nivell general punts clau per a la defensa dels Drets Humans:
https://dinaments.blogspot.com/2021/07/16-observatori-dels-drets-mes.html
4.- Presència activista i associativista . Josep Maria Ferran i Torrent forma part de la Junta de 22 associacions en el pla de recerca-acció en potenciar la causa Cooppel per la Pau 2023.
https://dinaments.blogspot.com/2021/04/13-manifest-del-nostre-compromis.html
5.- Investigació en Drets Humans. Més encaminat en els "Neuro-Drets" ja que és més qüestió de com reaccionem i responem a nivell mental personal o col·lectiu com neurològic en les nostres creences sobre la nostra identitat, de la nostra pertinença i la nostra participació activa i compromesa davant els nostres reptes del segle XXI en els Objectius del Desenvolupament Sostenible ODS 2030.
Per ser ajudat cal voler ser ajudat. L'estudi entrevistes amb sense sostre evidencien que per ser ajudat cal acceptar l'ajuda i voler superar-se, això també els que fracassen escolarment que no tenen temps també per rebre ajudes i suports. Plantegem dilemes i la responsabilitat és a càrrec de la persona consultant o considerada víctima
6.- Lluitarem a favor dels Drets Humans i de la Natura de la forma més pacífica, amb caràcter i a la vegada ferma, empoderadora, negociadora amb mediació si és necessari, assertiva i reivindicativa en els drets i en les responsabilitats personals com col·lectives.
Sempre més a prop de les persones malaltes, pobres i més vulnerables.
https://dinaments.blogspot.com/2021/07/16-observatori-dels-drets-mes.html
Ajuda'ns a identificar i a buscar solucions dels drets més destacats que calen defensar
7.- Contacte.- Qualsevol atenció a favor dels teus Drets que podem donar la nostra opinió ara pots escriure a info@cooppel.org i al what's 619 79 39 69.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada