30.- La investigació prevencionista del comportament veïnal i dels fets dins de l'interès comunitari (PREVIS)

Investigació Drets Humans       Actualitzat  110921

 La investigació prevencionista, resolutivista i restauradora del comportament veïnal i dels fets dins de l'interès comunitari (PREVIS)

PREVIS: Previsió. Recerca d'Estratègies Veïnals Investiga Solucions des del voluntariat social.

Ara es centra en el àmbit veïnal de Tarragona Centre i Eixample, més concret en el barri de la Verge del Carme, que es troba a ponent del Districte Centre de la ciutat.

A diferència de la investigació policial, criminal, judicial, forense, etc que busca trobar als responsables dels danys i perjudicis sobre terceres persones que ocasionen el seu comportament i els seus fets. 

La investigació prevencionista es dedica a prevenir i a aprendre tot allò per a què aquells fets i aquells comportaments no es tornin a succeir. I a poder ser que ja no succeeixin. 

En això les anteriors investigacions esmentades busquen penalitzar, sancionar o fer assumir els danys i perjudicis també poden dir que també tenen la seva part de previsió i d'inserció dels culpables.

La investigació prevencionista consisteix en saber el que ha produït uns fets i en conseqüència sensibilitzar, analitzar i conscienciar a les parts i a les persones per a prendre mesures, baixar el risc de repetir-se i donar seguretat a la comunitat.

A més de la prevenció, està la resolució és a dir primar trobar solucions clares, pragmàtiques i pràctiques davant problemes més que plantejaments sensacionalistes i provocadors, utilitzant el secret positiu i la confidencialitat.

I de la restauradora és cercar solucions que restaurin els danys i els perjudicis a les persones víctimes, en lloc d'altres mesures i altres espectacles 

En aquest sentit les associacions i les federacions veïnals juguen un gran paper.

Ara estem investigant amb l'observació, escolta activa del veïnat i farem una anàlisi i una interpretació de les dades dins de la present investigació prevencionista.

https://larepublicacheca.cat/cabreig-veinal-per-la-inseguretat-en-la-zona-de-la-placa-de-toros/?fbclid=IwAR1cXG1O7UFBnw6sFsvtUJILXJgNboAIYyp7OSh8diRtLy_bZdBvHeigkIE

Altres fets puntuals:

De moment ens trobem casos puntuals en general de:

- Gossos que molesten

- Una persona amb necessitat d'auxili a plena nit.

- Dues senyores que reguen les flors al seu balconet i molesten als transeünts durant les hores de comerç.

- Les obres de PM-37

Aquí anirem posant anècdotes i casos que ens trobem i com els solucionem i més encara com podem crear estratègies previsores.

És esborrany en construcció.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024