26.- Al final no li hem posat el nom, però tindrem en IN MEMORIAL com activista, professor i padrí del pla Cooppel per la Pau

Teniem la intenció de demanar permís a la família d'Arcadi Oliveres i al nostre bisbat de Tarragona per a denominar Oficina Virtual i Presencial VIP de Drets Humans  a Arcadi Oliveres. (19-05-2021)
Però han sorgit molts homenatges d'altres col·lectius i hem decidit no fer-ho. (03-09-2022)

Arcadi Oliveres a la sala de Graus del Campus Catalunya el 29 d'octubre de 2012 en suport a la tesi Causa Cooppel per la Pau i a l'apostolat C@LC d'apropament al proïsme.

Fotografia de record feta pública en la seva mot per Justícia i Pau de Barcelona

 Demanem permís a la família i al nostre Arquebisbat per a denominar Oficina Virtual i Presencial "ViP" de Drets Humans i de la Natura a Arcadi Oliveres, nascuda en el 2000.-

Oficina ViP de Drets Humans i de la Natura, Arcadi Oliveres.-
L'Oficina de Drets Humans d'atenció ViP (Virtual i Presencial) neix en el 2000 després d'una conferència d'Arcadi Oliveres a Tarragona.
L'atenció telemàtica comença entre el 2000 i el 2002 a nivell telemàtic per gmail i en la web www.xpertia.com, web ara desapareguda  i a més presencial a la seu de l'associació de veïnat Verge del Carme de Tarragona. En el 2012 s'inicia també a la parròquia de sant Pere de Cambrils. En el 2013 s'inicia a la seu de l'Ateneu de Tarragona
En el 2004 rebem el premi iberoamericà de Honoris Causa i el reconeixement d'educador honorable per l'aportació en la resolució de problemes per internet amb tres persones significatives després de centenars de casos entre 2000 i 2002 a la web xpertia.com.
A nivell veïnal seguim en l'atenció així com en altres camps de la ciutadania de voluntariat social, voluntariat per la llengua, conversa del dol, etc..
En el 29 d'octubre de 2012 es presenta a la sala de graus del campus Catalunya presidida per Arcadi Oliveras la tesi C@LC denominada Cooppel per la Pau 2023.
En el 22 de maig de 2013 es presenta a l'Ateneu de Tarragona el projecte de Federació Cooppel per la Pau de les persones i les famílies, la'cte el presideix Arcadi Oliveres.
En el 2018 es crea l'Oficina Virtual i Presencial de Drets Humans i de la Natura a nivell de la comarca del Priorat i de Tarragona ciutat.
En el 2020 s'intensifica i es fa pràcticament de forma telemàtica a partir del mes de març degut a la pandèmia fins als dies d'avui.

Objectius de l'Oficina ViP de Drets Humans i de la Natura "Arcadi Oliveres" 
1.- Recordar i donar a conèixer tota l'obra i testimoni d'Arcadi Oliveres entre altres iniciatives.
2.- Escolta- activa  a totes les persones en relació als seus Drets.
3.- Atendre, informar, orientar, assessorar a totes les persones des dels Drets Humans, l'Evangeli i els principis ètics d'Arcadi Oliveres.
4.- Acollir i atendre a persones amb problemes, qüestions i conflictes a la fi de resoldre per mitjà de la mediació i la negociació positiva davant l'assetjament, les injustícies i els abusos en persones pobres, vulnerables i malaltes.

En aquests moments estem:
En diverses associacions
A la ciutat de Tarragona i al Priorat
A l'associació de persones, entitats i recursos Prioritat a favor del Paisatge patrimoni de la Humanitat  estem a la Junta Directiva com a vocalia de Drets Humans i de la Natura.

Persones i entitats que donen suport de moment són:
- Vida Creixent diocesana de Tarragona al Priorat i a la diòcesi de Tarragona
- Centre d'estudis del Priorat (CeP)
- Associació Ceradai per la Causa Cooppel per la Pau 2023.
- Oberts a altres persones, entitats i recursos 

Es farà la presentació enguany dins de les activitats de l'associació de veïns i veïnes Verge del Carme de Tarragona.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024