16.- "SoM Cooppel SoS".- Neix l'eina pacifista i activista reflexiva i pragmàtica "SoM Cooppel SoS" per a la transformació social justa i efectiva.-

 "SoM SoS DReTS Actius"   Actualitzat  16-08-21

Actius dels Drets Humans i de la Natura.-

A.- Presentació.- 

A més de les eines Cooppel, C@LC i mediació, quan aquestes fallen tenim alternativa o complement resolutiu?

Els Drets Humans:

https://www.ohchr.org/en/udhr/documents/udhr_translations/cln.pdf

La història la domina i l'escriu els poders o els SoM SoS Drets actius, és a dir persones que defensem els drets amb la tota legitimitat.

Hi han opcions pacifistes per a defensar els Drets Humans i reclamar Justícia:

La llibertat d'expressió, la manifestació, les concentracions, la vaga, la vaga de fam, el confinament voluntari, la desobediència civil, etc. com els tractats internacionals de Drets Humans que protegeixen els drets humans.

https://www.idhc.org/arxius/agenda/MECANISMES%20DE%20PROTECCIo.pdf

Pels fets concrets i causes pel Dret a la dissidència, a la discrepància i a la protesta activa, comunicativa, conscienciadora i sensibilitzadora dels drets i dels danys i perjudicis que s'ocasionen. 

No per les ideologies ni pels conceptes com podria ser:  antisistema, revolució, etc.

La Causa Cooppel per la Pau per tal d'aconseguir els Drets sense causar danys ni perjudicis a terceres persones innocents com passa també amb les guerres. Les guerres s'haurien d'eliminar de tot tipus com tota expressió de violència. 

Sols en cas d'autodefensa personal o familiar necessària per a sobreviure d'atac mortal.

Precisa una opció pacifista i activista reflexiva i pragmàtica a favor del creixement personal i comunitari.-

B.- Denominació "SoM Cooppel SoS".-

Cal invertir el SoM en Moviment Orientat a les Solucions.

Denominació:

SoM Cooppel SoS

Moviment orientat a les Solucions en la Coopperació (Cooppel) per a Sensibilitzar, Ometre i Sortir de cara a la solucionar qüestions i problemes educatius, socials i culturals el millor possible.

Tres passos, acròstic "SoS"

1.- Sensibilitzar.- 

Primer expressar, comunicar i justificar les peticions, les necessitats, els interessos i els danys i perjudicis que s'ocasionen de no dur-se a terme els permisos, les proteccions o la promoció de les iniciatives. Sumar persones, entitats i recursos a la causa. Per què la part causant rectifiqui, assumeixi les responsabilitats i busqui la conciliació per abans de complicar més la situació i ocasió més danys i perjudicis. Aportant proves.

2.- Oposició positiva i legitima en esperança de corregir i esmenar els agents causants i els factors agressius. Omissió d'accions solidàries habituals sens perjudicar, per exemple vaga d'oferiment, etc..

Per tant exigir limitar les relacions i posar-se en stand-by.

3.- Sortida.- 

Boicotejar pacíficament o abandonar.-

El tercer pas seria boicotejar o abandonar l'espai, lloc, territori que no permet el creixement cooperatiu solidari i anar a un altra indret.

Aquest sistema urgent d'espera activa per a garantir no corre cap risc innecessari però tot es fa de cara a la cooperació positiva dels factors i dels sectors dels poders fàctics per a canviar males actituds i formes inadequades.-


Del dia 11 de març fins al 16 d'agost li vam denominar OiGA  (fon. oiga), acròstic:

- ORGANITZACIÓ  OiGA   ODS 2030    independència interactiva lliure lideratge amb limitacions      Grups     Actius

SoM Cooppel SoS permet: 

- L'OCASIÓ 

Ocupació (no laboral) independitzada i limitada a gens d'activitat curta o ofertativa per aconseguir guanyar legítims objectius (acròstic bidireccional).

           Amb alternativa ocupativa formativa, entrenament competencial, d'autoconeixement, investigadora, espiritual, etc. 

Si es per motius aliens buscar alternatives a l'ocupació presencial, la telemàtica.

 

    - L'OPORTUNITAT a l'atacant o que s'ha perdut la confiança 

    Els poders fàctics tenen l'oportunitat de millorar en el tracte, clarificar i informar i escoltar activament a favor de la justícia que moltes vegades les persones han d'estar per damunt de les lleis que es poden corregir o interpretar de diverses formes. Els poders fàctics utilitzen el silenci per resposta i això és persecució passiva i maltractament, no es tracta a les persones per igual dignitat

SoM Cooppel SoS no és cap partit polític ni cap sindicat, ni cap interès econòmic, és un sistema per a créixer en societat, de posicionaments pacifistes temporalment definits, per mitjà de grups actius, des de l'ocupació no laboral i de l'oci, és a dir les ocupacions PDCV: personals, familiars o domèstiques, cíviques i el voluntariat o les formatives solidàries com el servei comunitari i l'aprenentatge servei. A diferència de les ocupacions laborals o del negoci capitalista que juga amb els "interessos del capital", els impostos, els vots i en moltes vegades la por.

Simplement és suspendre l'ocupació o espera d'emergència per a evitar mals pitjors "stand by" però amb missatge d'intencions per a motivar canvis legítims i gràcies a aquests canvis surt beneficiat la majoria, per no dir tothom a la llarga. Amb un procés de negociació i d'opinió pública. Fins hi tot aquest canvis poden ser simplement canvis d'actituds dels poders fàctics com accions sense cap cost econòmic, com millorar la informació, oferir formació competent, modificar l'organització o el seu funcionament.

El món es mou per les ocupacions laborals i els negocis versus a les ocupacions no controlades pel capitalisme com són les ocupacions no laborals PDCV: personals, familiars o domèstiques, cíviques i les del voluntariat. Que no són gratificades per cap sou ni capital però segons com es porten a terme ajuden a estalviar capital.

S'ha de diferenciar SoM Cooppel SoS de les vagues i de les vagues de fam.

Una vaga és suspendre l'activitat en el món laboral, on el personal treballador perd sou i el món empresarial perd en ingressos, a la fi d'aconseguir condicions laborals millors. En canvi OiGA és suspendre l'activitat en el món no laboral, on les persones agents a canvi es formen, reflexionen o es dediquen a altres activitats fins que no s'aconsegueix millorar les condicions en les quals s'exerceix l'ocupació no laboral o d'oci solidari. Es poden utilitzar igualment manifests, manifestacions, etc i sempre de forma pacífica, a favor de la conscienciació i la sensibilitat social.

També es diferència de vaga de fam, ja que aquesta es tracta de suprimir el menjar i el beure per a provocar canvis a favor de la justícia de cara a la consciència i la sensibilitat social. Posant el risc de la pròpia vida i apostar per la mort en el cas de no aconseguir res, de moment. En l'esperança que la decisió és a favor d'un futur millor personal com col·lectiu. Si es té prou control de les ocupacions no laborals, no calen vagues de fam, el que si és difícil posar-se d'acord i definir prioritats, estem desunits i això fa que siguem febles per a motivar transformacions socials, culturals i científiques.

Les ciències econòmiques no toquen el món d'oci, del no negoci, no laboral PDCV, tots sabem els drets a l'associacionisme, no és el mateix en el món econòmic un grup de voluntariat de pressupost zero euros, que tenir interessos no lucratius dels lucratius. No es el mateix una família que es guanya el sosteniment amb un negoci i per tant no és lucratiu que un grup que es mou amb presupost zero euros, sense necessitat de NIF, ni de cap altra control.

Es perden moltes oportunitats i ocasions per a créixer junts per manca d'organització interpersonal.

El Sistema Mental del Record Cooppel aconsella usar paraules en majúscula, a excepte la primera vocal que és en minúscula per a indicar que és un acròstic per facilitar el record dels seus significat. OiGA (fon. "oiga") és un acròstic bidireccional: obligació limitada a gens activitat per aconseguir guanyar legítims objectius.

L'Observatori i l'Oficina Virtual de Drets Humans i de la Natura de Catalunya i Andorra recollirà informació al respecte i als grups SoM Cooppel SoS existents, a la fi analitzar i interpretar resultats positius en processos sans basats en la negociació, el diàleg i la conversa. On la Causa Cooppel per la Pau donarà suport tècnic educatiu relacional.

Més informació  what's 619 79 39 69       info@cooppel.org 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024