225.- Ja podem expressar públicament i científicament que és el Cooppel?
Marca pública.-
Solidaritat Internacional COOPPEL
Es presentarà en tots els actes públics, en tots els actes de formació Cooppel i d'atenció a les persones, a les famílies i a les associacions. Per ara el que tenim previst en el mes de març és la visita Cooppel al Patrimoni Mundial de Burgos (UNESCO) i en la propera jornada de la seu d'Urgell de pedagogia previsible per a 2024 (SCP-IEC)
Tenim codi científic i ètic
Ja podem expressar públicament i científicament que és el Cooppel?
SÍ COOPPEL
Cooppel: és l'acròstic i la marca de la Pràctica d'Ensenyar Lúdicament ( ensenyar jugant, primer s'aprèn i després s'ensenya) (PEL) pel sentit comú del record cooperatiu.
Creació.-
Model investigat i dissenyat pel psicopedagog Comentalista català: Josep Maria Ferran i Torrent principalment entre el 2011-2024. Conegut més pel nom "Ferran jm de la Cooppel".
El seu activisme social i cultural ha estat entre el 1976 fins l'actualitat.
La Causa Cooppel per la Pau és la campanya permanent de donar a conèixer la pràctica Cooppel i els seus beneficis.
Respon al com del lema de la UNESCO: Construir la Pau en la Ment de les Persones. Aplica a la pràctica el Disseny Universal dels Aprenentatges (DUA) i de cara als ODS 2030.
Com a model sistèmic inclusiu personalitzat dona atenció a totes les persones i en totes les edats, a totes les famílies i més concretament amb menors d'edat i a les associacions legals o legítimes trasnparents.
Ho fa per mitjà d'estratègies tècniques holístiques educatives relacionals (ESTHER) amb la conversa amiga i la lectura comprensiva significativa
Inspirat en Paulo Freire i en la pedagogia moderna i amb el premi Nobel Richard Feynman.
Aplica la Neurociència, les diverses psicologies i en més concret la teoria de la psicologia del PASS de DN CAS i la pedagogia de Kieran Egan de la Imaginació creativa.
El Cooppel es centra en considerar la ment humana com a Intel·ligència Solidària (analògica i natural) (IS) (és com un mòbil amb autoritat) davant la nostra utilitat, els seus riscos i els perills que presenta la Intel·ligència Artificial (IA).
És un sistèmic inclusiu, parteix de cada persona com a realitat singular i única, de la consciència de les seves competències i limitacions, de la seva creativitat i de les seves produccions, del seu món relacional contextual i l'ús dels recursos i entitats del seu entorn físic i digital i el que ho fa diferent, rellevant, genera estima i és molt familiar és tenir consciència de com neuroaprenem cadascú i les nostres potencialitats per a iniciar l'entrenament neuro-tecno.sensorial ENTS.
La seva viabilitat actual és l'aprenetatge servei (APS) lliure i empoderador, el voluntariat social i el servei comunitari. Social investigació Civil (SiC).
Obre la possibilitat a crear equips i clubs Cooppel i federa-se a la Federació OLiVER Cooppel
La Intel·ligència Artificial mai podrà ser solidària.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada