213.- Participem activament en la jornada sobre el marc de la xarxa de Centres Cívics.-

La Xarxa de Centres Cívics presenta el seu programa marc amb una jornada oberta a tota la ciutadania



Primer passo per la seu dels estudis de ràdio sant Pere i sant Pau, emissora municipal i saludo al meu amic Luís Garcia.


Represento per delegació del president a la Federació Veïnal Segle XXI. 
Com a responsable de la secretaria de comunicació i de mediació de AVF Segle XXI.


Participem en la taula de les tres federacions i de la Taulada



Amb na Naret de la Taulada al fons https://www.lateulada.cat/


Amb Marta Font que coordinà i moderà la taula, en José Martin de Ponent i Josep Maria Beltran de Llevant

JORNADA PRESENTACIÓ PROGRAMA MARC XARXA DE CENTRES CÍVICS TARRAGONA CENTRE CÍVIC SANT PERE I SANT PAU DIA 11 DE NOVEMBRE GUIÓ TAULA: REPTES DE FUTUR: LES ENTITATS I LA CIUTADANIA COM A MOTOR DE L’ACCIÓ COMUNITÀRIA EN ELS EQUIPAMENTS DE PROXIMITAT. INTRODUCCIÓ: 
Posem en valor les entitats i el treball en el territori. Com totes elles esdevenen motor de l’acció que passa al territori. Posem la ciutadania i les associacions al centre de la nostra acció. Mirem de nou els barris, i posem a debat els espais públics, els equipaments, els espais relacionals, els espais cohesionadors. Com podem avançar per tenir una barris més accessibles, inclusius, cooperatius on tothom en formi part? El programa marc presenta els Centres Cívics com a motors de l’acció social i cultural a la ciutat de Tarragona, la seva disposició actual fa que la seva acció s’identifiqui als barris més concretament. Alhora els equipaments de proximitat han de fomentar la cohesió social, la igualtat d’oportunitats, el benestar de les persones, l’ajut a la professionalització i la projecció de la ciutat. Com a motors de l’acció cultural i comunitària , les entitats sou un dels pilars fonamentals de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona. 
D’entre els aspectes que identifica el programa com a oportunitats, en destacarem els següents: 
• Facilitar l’ús dels equipaments per les entitats així com el desenvolupament de les activitats al carrer. 
• Fer dels centres cívics motors de la cultura popular a tota la ciutat. 
• Re formular els centres cívics amb la seva rehabilitació i millora i l’ampliació d’horaris. • Crear-ne de nous. 
• Desenvolupar una estratègia de coproducció entre les entitats i administració local. DESENVOLUPAMENT DE LA TAULA: PRIMERA PART: 
EXPOSICIÓ ( 5 minuts per participant ) total 20 minuts La persona conductora de la taula us disposarà un temps a cadascú de vosaltres per que pugueu presentar-vos, exposar de quina entitat en sou responsables o participants i quina és la vostra zona d’influència. Podreu fer alguna pinzellada sobre les activitats i accions que esteu desenvolupant actualment a la vostra ciutat. 

SEGONA PART: ÀGORA ( 20 minuts debat obert entre participants ) 
Idees per el debat: Com podem avançar per tenir una barris més accessibles, inclusius, cooperatius on tothom en formi part? Com podem avançar per una major cohesió veïnal? Com podem reforçar el sentiment de pertinença ? Com podem treballar plegats? Com podem connectar els diferents barris? 

DINÀMICA 
L’Àgora serà l’espai de reflexió oberta, on se us interpel·larà en relació a la vostra acció comunitària i com des de i amb els equipaments de proximitat pot resultar una oportunitat treballar plegats. Així mateix, en aquest espai es provocarà sobre aquest nou model que s’exposa en la introducció del guió, quins són els conceptes que ens són comuns? Com podem promoure cogestió de la programació dels equipaments de proximitat? Poden els centres cívics, ser espais més accessibles a les entitats i com ho haurien de ser? Quines oportunitats suposarien l’obertura de nous equipaments a la ciutat i en quines zones? En quins aspectes hauríem de millorar per definir una estratègia conjunta d’acció comunitària? 
TERCERA PART: ÀGORA OBERTA ( 15 minuts ) 
Traslladarem la veu a les persones assistents, demanarem que puguin formular 5 preguntes en relació al títol de la taula. Aspectes a tenir en compte: • La previsió d’inici d’aquesta taula és a les 11.30 h. • Tot i que us convidem a assistir a la jornada des del seu inici a les 9.30 hores i gaudir a les 11.00 de la pausa – cafè on podrem conversar en un ambient distès previ al desenvolupament de la taula. • Cada part consta d’un Temps màxim que trobareu identificat en una pantalla que podreu veure en tot moment. • La previsió es que la taula finalitzi a les 12.30 h



Ràdio sant Pere i sant Pau, emissora municipal va suposar una experiència en el barri entre 1989-1994, 2007, 2014 i 2017 que mai oblidaré.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

242.- Avui hem celebrat els 35 anys de ràdio local de Ferran de la Cooppel a l'Ateneu de Tarragona.-

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

249.- Iniciem un nou curs de conversa pel record a la residència assistida SUITE de Cambrils