173.- Avui hem participat en l'acte del centenari de la Necropolis de Tarragona.-

 https://www.mnat.cat/documents/48397invitacio-100necropolistarraco.jpg


El 1923 es descobria un dels jaciments mes emblemàtics de Tarragona, la Necròpolis Paleocristiana. Amb motiu d’aquesta commemoració, i durant tot l’any 2023, s’organitzaran un seguit d’activitats que des del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona volem fer partícips a la ciutadania.  

Ambient





12.00 h. Benvinguda i parlaments

Intervindran Sònia Hernández, directora general del Patrimoni Cultural i Mònica Borrell, directora del MNAT.

12.15 h. Dramatització de textos clàssics, a càrrec de TeclaSmit-teatre

Els relats i les descripcions dels escriptors llatins ens permeten reconstruir el ritual romà relacionat amb la mort i la seva forta càrrega simbòlica.

13.00 h.  Tast de receptes romanes a càrrec de KuanUm!

Els ritus funeraris comptaven amb cerimònies de purificació que incloïen banquets fúnebres posteriors a la mort.

Degustació d’aliments presents en un banquet, propis del ritus funerari, amb breu explicació prèvia sobre els aliments consumits.



Nosaltres hem fet una visita Cooppel de la sessió.-
Una visita Cooppel implica fer un reportatge foto-videoclic (F+Vc) de l'activitat.
Les autoritats. Una d'elles l'alcalde Pau Ricomà

Nosaltres
Mercè Martorell la que va ser el cervell de Tarragona 2000 Patrimoni de la Humanitat. Era activa regidora compromesa per la causa

Tot el que suposava la mort, el funeral, el record, la implicació en els menjars en els dies assenyalats del funeral o del record dels morts







Aclariment sobre Causa Cooppel per la Pau.-
1.- Pla general i programes
Ferran i Fina Masip professors i psicopedagogs porten a terme la tesi d'investigació acció i pràctica reflexiva denominada "Causa Cooppel per la Pau" que té el pla director general de divulgació pública com a causa, animació personal i comunitària a la negociació i mediació veïnal i el suport motivacional en aprendre a aprendre sempre amb atenció a les persones de totes les edats, a les famílies i a les associacions en tasques de suport de mediació i prevenció. 
Tenim que destacar dels nostres programes els quatre programes Cooppel següents: 
1.- Camp educatiu en família.- Programa Cooppel de suport a les famílies amb menors d'edat presencial C@M.ins ( a l'institut Antoni Martí i Franquès de Tarragona) i el telemàtic C@MINS @RREU, "Éxit escolar i educatiu familiar i social".
2.- Relacions amb les universitats. Programa Cooppel de suport a la universitat. En acollir projectes d'Aprenentage Servei "APS" a estudiants de totes les facultats  i pràcticum de pedagogia,  "Aprenentatge Servei Comunitari universitari".
3.- Associactivisme.- Programa Cooppel Social en Atenció a Associacions com l'Ateneu de Tarragona, Federació i AAVVs, Federació Catalana Voluntariat Social i associacions, Centre estudis del Priorat (CeP), a ràdio Falset amb el programa mensual col·laborador Priorem Priorat, etc. "Associacions motors de la convivència i de la seguretat personal, social i comunitari"
4.- Patrimoni i relacions en família.- Programa Cooppel sobre l'entorn i les aplicacions en els museus locals, biblioteques i les visites en família dels museus, espais naturals, rurals i urbans  així com les sales d'exposicions temporals. "Entorn comunitari, identitat, pertinença i participació"

2.- Impacte i camp d'influència i disposició .-
Cal destacar a les persones en general de totes les edats, a les famílies en general i amb menors d'edat en relació amb els pares, mares o tutories legals que en són les responsables, a les associacions on en 15 estem a la junta directiva, altres 15 en l'assemblea, altres en relació als convenis que fem en cada cas. Centres de Dia, Residències assistencials, etc.
Amb això pretenem aconseguir més difusió per la premsa i per les xarxes socials amb més de 10.000 contactes i per mitjà de les mateixes institucions, així com postular i aconseguir en formar part en consells internacionals governamentals o no, al voltant de la UNESCO i dels ODS de les Nacions Unides amb la publicació de l'INFORME per abans de 2030, amb el marc teòric i el pla general amb els beneficis, els efectes mentals i l'impacte a l'entorn de la pràctica Cooppel.

3.- No dubtis en contactar.-
Per a més informació: escriu al what's número 619 79 39 69   i a info@cooppel.org. Et responem el més aviat possible.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

242.- Avui hem celebrat els 35 anys de ràdio local de Ferran de la Cooppel a l'Ateneu de Tarragona.-

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

249.- Iniciem un nou curs de conversa pel record a la residència assistida SUITE de Cambrils