87.- Estarem en una taula en el dia internacional del voluntariat.-

 Voluntariat per  la llengua

El proper dijous dia 2 de desembre de 10.30 a 11 h aprox. el CNL programa de voluntariat per la llengua participarem dins de l'acte del Dia Internacional del Voluntariat al Teatret del Serrallo.

Aquest acte està organitzat per la Federació Catalana del Voluntariat Social.


Participarem Ferran i Fina a la taula rodona explicant breument la nostra experiència com a voluntaris.


Ja estem des del 2002 que fèiem tallers presencials de conversa oral, en el 2003 entràrem a col·laborar en el CNL i ara a més del CNL, ens deriven de la EOI, nova ciutadania (estrangeria) de l'ajuntament de Tarragona i altres serveis com la URV.

Durant aquests 19 anys hem ates entre presencial i telemàticament unes 200 persones.

En aquest moment a partir de la situació de la COVID-19 atenem telemàticament a 11 persones , en tres grups de trobada setmanal d'una hora per Meet a més de l'atenció per "veu what's" i trucades telefòniques o videowhat's, que donem opció.

A partir del sentit pedagògic i de l'experiència psicopedagògica i de la seva eficàcia des de la investigació Cooppel per la Pau, hem sofisticat les converses i les orientacions per a l'aprenentatge més efectiu, que he denominat DiANES Cooppel, acròstic que vol dir Diàleg, identificar error i centrar-se en l'esmena, abastar frases orals amb l'esmena, notificar per escrit les paraules que precisen suport visual en el record, entrenar i satisfacció en augmentar el potencial oral amb vocabulari i sense errors. I aprenem més i millor pel sentit comú cooperatiu d'ajudar a l'altra en la millora. Aquest sistema pots tenir dos o tres participants a l'hora amb intensa conversa, les correccions es posen en what's del grup per a després seguir el protocol DiANES.



Ara fem atenció sols telemàtica Meet a diverses persones aspirants a dominar oralment el català d'arreu de la comarca de Catalunya, Andorra com de l'Estat.


Un dels tres grups.





Les trobades Meet les dediquem un dia a la setmana.
Dilluns de 8 a 9 i de 10 a 11 de la nit fem telemàtic Meet, a més intercanviem "veus" what's en qualsevol moment del dia i de la setmana.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

215.- FERRAN exposà l'estudi de la transmediació social a la URV en les jornades anuals de mediació professional.-

211.- (ES) De diverses ciutats d'Espanya, dimecres a Madrid, el programa Cooppel un taller telemàtic

221.- El poble de Cabacés protagonista de la seva Festa Major 2024